Microsoft'un Gizemli İşletim Sistemi Windows Core İçin Hazırlanan Etkileyici Konsept

22
15
1
1
0
Microsoft, 2 Ekim'de düzenleyeceği bir etkinlikle gizemli bir proje olan "Centaurus"u paylaşacak. Ancak düzenlenecek etkinliğin en önemli noktasını ise bu proje kapsamında kullanılacağı söylenen "Windows Core" işletim sistemi oluşturuyor.

Teknoloji devi Microsoft, ilerleyen günlerde bir etkinlik düzenleyecek. 2 Ekim tarihinde düzenlenecek olan bu etkinliğin ana konusunuysa Microsoft'un bugüne dek gizemini koruyan çift ekranlı projesi "Centaurus" oluşturacak. Projenin en fazla merak edilen parçasıysa Centaurus projesi kapsamında çalışacağı söylenen "Windows Core" işletim sistemi. 

Microsoft bu işletim sistemini daha önceden "Surface Hub 2" ve "HoloLens 2" gibi ürünlerinde kullandı. Ancak bu işletim sisteminin detayları hiçbir zaman açıklanmadı. Windows Core ile ilgili bilinen tek şey, modüler bir yapısının olduğu. Bu da Windows Core'un, farklı ürünler için özelleştirilebilir olduğunu ortaya koyuyor. 

Microsoft

Şimdi ise bağımsız bir tasarımcı olan Niels Laute, Windows Core için hazırladığı konsept bir tasarımı kamuoyu ile paylaştı. Laute, bu konsept tasarımını özelleştirilebilir "shell"ler (Kabul olarak da bilinmektedir. Bilgisayar sektöründeki karşılığı, kullanıcıların bilgisayar üzerindeki işlevsellik kontrolüdür.) üzerinden yola çıkarak oluşturmuş durumda. Başka bir deyişle Laute'un konsept tasarımı, herhangi bir işletmenin ihtiyaçları veya herhangi bir görev için özelleştirilebilen bir yapıya sahip. 

Windows Core

Laute'un oluşturduğu konsept tasarım, kullanıcılara farklı sektörler için farklı deneyimler sunuyor. Örneğin bu konsept tasarım yemek sektöründe hizmet veren bir işletme için ayrı, bir havayolu firması için ayrı ve bir büro çalışanı için daha da ayrı bir şekilde hizmet verebiliyor. 

Windows Core

İlk bakışta bu konsept, biraz anlamsız gelebilir. Ancak düşünüldüğünde, bir uçuş personeli ile bir büro çalışanının ihtiyaç duyacağı şeyler farklı. Dolayısıyla farklı sektörlere aynı hizmeti sunmanın ne kadar makul olduğu, bu konsept tasarımla tartışılır bir hale geliyor. Ancak Microsoft'un, şirketlerin kendi "shell"lerini kullanmalarına izin verip vermeyeceği henüz net değil.

Windows Core ile ilgili hala pek çok bilinmez mevcut. Ancak 2 Ekim tarihinde düzenlenecek olan etkinlik, Windows Core'un nasıl bir yapıda olacağını gün yüzüne çıkarabilir. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/computing/windows-core-os-concept-feel-like-the-future/
22
15
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
15
1
1
0