Milli Eğitim Bakanı, Okulların 21 Eylül'de Açılıp Açılmayacağıyla İlgili Konuştu

66
15
4
2
0
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün akşam saatlerinde katıldığı bir canlı yayında Twitter'dan gelen soruları yanıtladı. Selçuk, okulların 21 Eylül'de başlamasıyla ilgili olarak henüz hangi sınıfların yüz yüze eğitim yapacağının belli olmadığını söyledi.

Ülkemizde artan koronavirüs vakaları sonrası uzaktan eğitime geçilen okullarda tekrar yüz yüze eğitime geçilmesi son dönemlerin en büyük tartışma konularından bir tanesi olmuş durumda. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamalara yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih olan 21 Eylül de bu konuda kesin bir tarih değil.

Bakan Selçuk, okulların 21 Eylül'de açılıp açılmayacağı sorusuna "Birçok faktör değerlendirilecek ve tavsiye edilecek. Onlarca parametre tekrar tekrar bakılarak değerlendirerek bir karar süreci oluşturuluyor. Vaka sayısı tek başına yeterli değil birçok faktör var. Karar şu anda belli değil, hangi sınıfların yüz yüze eğitim yapacağı belli değil" dedi.

EBA destek noktaları

eba, eba logo, eba tv

Katıldığı bir TV yayınında Twitter'da gelen soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, bu sürecin nasıl işleneceğinin kademe kademe belirlendiğini ve bütün içeriklerin gün gün tüm okullara ulaştırıldığını dile getirdi. Bakan Selçuk, canlı ders dışında da öğretmenlerle öğrenciler arasında iletişim olacak.

Öğretmenlerin de hangi günlerde okulda olacağının belirlendiğini ifade eden Ziya Selçuk, "Bazı okullarda kronik rahatsızlığı olan veya 65 yaş üstü olan öğretmenlerimiz fazla olabilir, onlara zaten esneklik tanımıştık. Belirli öğretmenlerimiz bazı günler evden bazı günler okuldan eğitim verecekler" ifadelerini kullandı.

koronavirüs okul, okul, öğrenci

Öğretmenlerin tüm gün okullarda olması gerekmediğini söyleyen Bakan Selçuk, "Biz televizyondan erişime baktığımızda yüzde 99'a yakın bir etkileşim gördük. Küçük de olsa televizyona erişimde sıkıntı vardı. Bazı öğretmenlerimiz kendi ders ücretlerinden toplayarak televizyon bilgisayar verdi, bu beni çok etkiledi" dedi.

Sınavların yüz yüze yapılması konusunda da çalışmalar yapıldığını söyleyen Ziya Selçuk, "Bunlar şu anda net değil, birkaç alternatifimiz var. Öğrenciler televizyondan verilen eğitimden de okulda verilen eğitimden de sorumlu olacak" diye konuştu. EBA'ya erişim konusunda da konuşan Bakan Selçuk, şunları söyledi:

"Cihazı olmayan 1,5 milyon çocuk var. Nereden biliyoruz? EBA'ya kimler giriyor, kimler ne yapıyor? Bunların hepsini belirliyoruz. Cihaz temini anlamında da çalışmalarımız var. EBA destek noktaları kuruyoruz. Belli bölgelerde 8-10 bilgisayarın olduğu, bir okulun içi, bir eğitim merkezi olabilir. Bunun bir kısmı, araçlar vasıtasıyla gezici olabilir. Erişimi olmayan çocukları bu EBA destek noktalarıyla buluşturacağız."

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/bakan-selcuk-tan-uzaktan-egitim-aciklamasi-cihazi-olmayan-cocuklar-icin-eba-destek-noktalari-kuruyoruz,899906
66
15
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
66
15
4
2
0