Milli Savaş Uçağı TF-X, Paris Airshow'da Sergilenmeye Başladı: İşte İlk Görüntüler

189
13
13
7
1
TUSAŞ, TÜBİTAK ve Aselsan iş birliğinde geliştirilmeye devam edilen ilk milli savaş uçağı, Paris Airshow kapsamında sergilenmeye başlandı. Uçağın önümüzdeki 10 yıl içerisinde tamamlanması ve kullanılmaya başlanması planlanıyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilmesi devam eden ilk yerli savaş uçağımız TF-X, Fransa'da düzenlenen Paris Airshow etkinlikleri kapsamında sergilenmeye başlandı. 1:1 oranında demo modeli tamamlanan yerli savaş uçağının örnek modelinin tamamlanması 5 ay sürdürdü. İşte ilk yerli savaş uçağımız;

12 metre kanat açıklığına ve 60 metre kare kanat alanına sahip olan bu yerli savaş uçağının uzunluğu ise 19 metre. Tamamen yerli silah ve mühimmatların kullanılacağı TF-X, önümüzdeki 10 yıl içerisinde hazır olacak ve Hava Kuvvetleri envanterine eklenerek aktif olarak kullanılmaya başlayacak. 

Uçağın sergilenmesiyle birlikte ektinlikte bulunan pek çok ülkenin Hava Kuvvetler Komutanlığı yetkilileri, yerli savaş uçağımız hakkında bilgi sahibi olmak için sergi alanına geldi. Projenin geliştirilmesiyle ilgili bilgiler alan yetkililer, yerli savaş uçağımıza büyük bir ilgi gösterdiler.

Türkiye 5. nesil savaş uçakları konusunda kendi savaş uçağını geliştirmek için gerekli olan altyapı ve teknolojisini geliştirme anlamında Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Çin üçlüsünden sonra dördüncü ülke sıfatıyla adını tarihe yazdırmış oldu.

İlk yerli savaş uçağının tanıtımı, TRT haber tarafından da Paris'ten canlı yayında gösterildi. İşte ilk yerli savaş uçağımızın sergisinin açıldığı o anlar;

Kaynak : https://www.trthaber.com/haber/gundem/milli-savas-ucaginin-modeli-pariste-sergileniyor-419615.html
189
13
13
7
1
Emoji İle Tepki Ver
189
13
13
7
1