Minecraft’ın 10. Yıl Haritası Birçok Sürprizle Birlikte Geldi

59
5
4
3
2
Minecraft'ın 10. yılını kutlamak adına çıkan yeni haritası, birkaç ilginç ve gizli detay barındırıyor.

Minecraft, çıkışının 10. yıldönümünü kutluyor. Bu başarıyı kutlamak adına Mojang, Blockworks ile bir araya gelerek oyunun hikayesini anlatan büyük bir harita yarattı ve eğer bu haritanın derinliklerine inerseniz, ilginç easter eggl'er bulabilirsiniz.

Haritada doğduğunuz zaman küçük ve hoş bir maden arabası yolculuğuyla karşılanıyorsunuz. Bu yolculukta Minecraft’a gelen büyük güncellemelerin güzel bir özetini izliyorsunuz. Oluşturulan mekânlara baktığınızda güncellemenin adını ve yayımlandığı tarihi yazılı bir biçimde görüyorsunuz.

Yolculuğun sonunda kendinizi muazzam yapılara bakarken buluyorsunuz. Burası haritanın en önemli yerlerinden biri çünkü baktığınız her bölge, Minecraft’ın farklı parçalarını yansıtıyor. Örneğin, oyundaki her farklı blokun ve bloklara dair bilgilerin yazılı bir biçimde yer aldığı bir müze bulunuyor.

Bir başka kısımda ise oyunda yer alan bütün düşmanların ve hayvanların olduğundan daha büyük bir biçimde yansıtılmış hallerini görebiliyorsunuz. Burada bulunan yaratıklardan bazıları henüz yeni ancak aynı blok müzesindeki gibi burada da yazılı açıklamalar mevcut.

Harita o kadar büyük ki haritada birkaç saat harcasanız bile hâlâ göremediğiniz şeyler olabiliyor. Haritada ayrıca bazı puzzle’lar ve sırlar mevcut. Bir Reddit kullanıcısı, bir mit haline gelen Herobrine’a dair bir kitap bulduğunu iddia ediyor. Mojang, bir blog yazısında haritada birden fazla easter egg bulunduğunu söylüyor.

Eğer Minecraft’ın büyük bir hayranıysanız muhtemelen bu haritaya çoktan göz atmışsınızdır. Ancak göz atmadıysanız kesinlikle bir bakmanızı tavsiye ederiz. Oyunu birkaç yıl önce biraz bile oynamış bile olsanız, haritada sizlere nostalji yaşatabilecek birçok detay mevcut.

Kaynak : https://kotaku.com/minecrafts-new-10th-anniversary-map-is-awesome-and-hide-1834695457
59
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
59
5
4
3
2