Minecraft, Nvidia RTX Grafik Kartları İçin Işın İzleme Teknolojisini Alacak (Video)

51
31
6
3
2
Bir zamanların en popüler oyunu olduktan sonra popülaritesini nispeten kaybeden ancak sonrasında hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde geri dönüş yapan Minecraft, geçtiğimiz günlerde iptal ettiği grafik güncellemesinin ardından ışın izleme teknolojisini kullanacağı bir grafik güncellemesini duyurdu. Güncelleme için net bir çıkış tarihi verilmemiş olsa da teknolojinin kullanıldığı bir video paylaşıldı.

Kendi dünyanızda kendi kurallarınızı koyduğunuz ve olasılıkların sınırsız olduğu Minecraft, yakın zamanda ciddi bir grafik geliştirmesi alacak. Nvidia ile bir araya gelen Microsoft, yakın zamanda Nvidia'nın RTX grafik kartlarını kullanan oyuncuların ücretsiz bir güncelleme sonucunda ışın izleme teknolojisini kullanan bir Minecraft deneyimini yaşayacağını söyledi.

Herhangi bir mod yüklenmediği takdirde son derece basit grafiklere sahip olan Minecraft, yeni grafik güncellemesiyle birlikte her ışığın ayrı ayrı modellendiği bir atmosfere sahip olacak. Blokların üzerinden yansıyan ışıkların yanı sıra parlak bloklar üzerinde oluşacak görsellerle birlikte oyundaki atmosferin ciddi manada iyileştirileceği düşünülüyor.

minecraft

Aşağıda bulabileceğiniz videoda da örneklendiği üzere oyunda bulunan bir altın bloğuna baktığınız zaman yalnızca sarı bir yüzeyin sizi karşıladığını görürsünüz. GeForce RTX ise bu altın bloğunda belirli geliştirmeler yaparak ışığın bloktaki yansımalarını, bloktaki ışık değişikliklerini ve gölgeleri ortaya çıkarıyor. Tabii ki geliştirmeler bunlarla sınırlı değil.

Oyunda bulunan lavlar konusunda da geliştirmeye gidecek olan Nvidia ekibi, lavların yaydığı ışığı da ciddi oranda artıracak. Bunun yanı sıra su ve su yansımaları gibi görüntülerde de geliştirmeye gidileceği için oyuncular çok daha canlı bir çevrede olduğunu hissedecek.

minecraft

Şu an için yeni grafiklere sahip  Minecraft sürümünün ne zaman çıkacağına dair net bir tarih bulunmuyor olsa da oyunu kimlerin oynayabileceğine dair bir bilgi bulunuyor. Nvidia'nın 2060, 2070 ya da 2080 kartlarının standart, Super ya da Ti modellerine sahip olan kişiler, yenilenmiş Minecraft dünyasını deneyimleme imkanına sahip olacak. Tüm bunların yanı sıra RTX kartlı dizüstü oyun bilgisayarları da bu teknolojinin tadını çıkarabilecek.

Çok ciddi değişiklikleri ortaya çıkaran ve bildiğiniz Minecraft dünyasını çok daha farklı bir hale getiren ışın izleme teknolojisinin kısa Minecraft tanıtım videosunu aşağıdaki video aracılığıyla izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/19/20811613/minecraft-microsoft-real-time-ray-tracing-nvidia-rtx-gpu-graphics-cards-update
51
31
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
51
31
6
3
2