Samsung'dan Beklediğimizi Motorola Yaptı: Tasarımıyla Hayran Bırakan Katlanabilir Telefon Razr Plus Duyuruldu

15
2
1
0
0
Motorola, katlanabilir ekranlı telefonları Razr ve Razr Plus'ı duyurdu. Razr Plus, Samsung Galaxy Z Flip4'e sıkı bir rakip. Razr ise daha uygun fiyatlı bir model olacak gibi görünüyor.

Geçmişte cep telefonu dünyasının bir numaralı isimleri arasında yer alan Motorola, şimdilerde eski popülaritesini yitirmiş olsa da bu alandaki çalışmaları devam ediyor. Şirket son olarak Samsung Galaxy Z Flip4 rakibi katlanabilir ekranlı telefonu "Razr Plus" (Avrupa'da Razr 40 Ultra olarak da anılacak) ile Razr'ı (Avrupa'da Razr 40 olarak da anılacak) duyurdu. Dikkat çeken özelliklere sahip olan telefonlar, satıldığı ülkelerde ilgi görmeyi başaracak gibi görünüyor. Peki Motorola Razr Plus ile Razr tüketiciye neler sunacak?

Motorola'nın katlanabilir ekranlı yeni akıllı telefonu Razr Plus, 6.9 inç büyüklüğünde OLED ekranla karşımıza çıktı. 165 Hz'ye kadar tazeleme hızı sunan ekran, FHD+ çözünürlük vadediyor. Öte yandan; telefonun kapağında da bir ekran mevcut. 3.6 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran, telefonun yarısını kaplıyor. 144 Hz tazeleme hızına sahip bu ekran, her türlü işlevselliği sunuyor. Bu arada; Samsung'un Galaxy Z Flip5'te de buna benzer bir ekrana geçiş yapacağının söylendiğini hatırlatalım.

Karşınızda Motorola Razr Plus

Motorola Razr Plus

Qualcomm'un Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisinden güç alan akıllı telefon, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı ile eşleştiriliyor. Telefonun bataryası ise nispeten küçük kapasiteli. 3.800 mAh kapasiteli bu batarya, 30 W hızlı şarj desteği vadediyor. Android 13 ile çalışan telefon, üç yıl boyunca Android güncellemesi alacak. Bu özellikler, Samsung Galaxy Z Flip4 ile oldukça yakın. Samsung'un katlanabilir ekranlı telefonunda Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemci, 512 GB'ye kadar depolama ve 25 W hızlı şarj destekli 3.700 mAh batarya bulunuyordu. Tabi Galaxy Z Flip4'ün bir yıl önce tanıtıldığı detayını unutmayalım.

Motorola

Motorola Razr Plus, toplamda 3 adet kameraya sahip. Bunlardan ana ekrana yerleştirilen selfie kamerası, 32 MP çözünürlük sunuyor. Yapay zeka desteği ve özel çekim modları, bu selfie kamerasının öne çıkan özelliklerinden. Dörtlü piksel gruplama teknolojisine de sahip olan kamera, ortam koşullarına göre 8 MP çözünürlükte görüntü çekimi yapabiliyor. Kapağa yerleştirilen delikli ekranda ise 12 MP ana kamera, 13 MP ultra geniş açılı kamera görüyoruz. Bu akıllı telefonun kamera özellikleri, Galaxy Z Flip4 ile hemen hemen aynı düzeyde.

motorola katlanabilir ekranlı telefon

Motorola Razr Plus teknik özellikleri

Ekran
  • 6.9 inç, 165 Hz, FHD+, OLED
  • 3.6 inç, 144 Hz, 1066 x 1056 piksel, OLED
İşlemci Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
RAM 8 GB (LPDDR5)
Depolama 256 GB
İşletim Sistemi Android 13
Ön Kamera 32 MP (f/2.4)
Arka Kamera 12 MP (f/1.5) + 13 MP (f/2.2)
Batarya 3.800 mAh (30W)

Motorola Razr Plus fiyatı

Türkiye'ye gelmesini beklemediğimiz Motorola Razr Plus, 1.000 dolar karşılığında satın alınabilecek. Bu fiyat, Samsung Galaxy Z Flip4 ile tam olarak aynı. Tüketicilerin hangisini tercih edeceği, şimdiden merak konusu oldu.

Gelelim Motorola Razr'a

Motorola Razr

Motorola Razr, Motorola Razr Plus'a kıyasla oldukça küçük bir kapak ekranına sahip. 1.5 inç boyutundaki bu ekran 60 Hz ve OLED yapıda. Ayrıca, tahmin edebileceğiniz üzere Razr Plus'taki kadar işlevsel değil. Ana ekran ise Motorola Razr Plus ile aynı ancak 144 Hz tazeleme hızı sunuyor. Ancak ekranın küçülmesi batarya açısından avantaj sağladı. Bu telefonda 4.200 mAh kapasiteli bir batarya mevcut.

Motorola Razr, Plus versiyonun aksine Snapdragon 7 Gen 1 işlemciyle geliyor. Telefonun ana kamerası ise 64 MP çözünürlük sunuyor. Motorola, bu akıllı telefonun fiyatı, çıkış tarihi ve diğer teknik özellikleri ile ilgili başka bir açıklama yapmadı. Ancak bu modelin Razr Plus'tan bir nebze daha uygun fiyatlı olmasını bekleyebiliriz. Şirket böyle bir hamleyle katlanabilir ekranlı telefon kategorisinde rekabetçi bir fiyat sunabilir. Bunun akıllı telefon dünyasındaki dengeleri değiştirip değiştirmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.motorola.com/us/smartphones-razr-plus/p?skuId=936
15
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
1
0
0