Mozilla Firefox'a 70 Güncellemesi ile Karanlık Mod Geldi

25
5
1
0
0
Karanlık mod modasına Mozilla Firefox da uydu. Popüler internet tarayıcısının yeni sürümüyle gelen özellik, tıpkı iOS 13 gibi cihazınızın ayarları ile entegre bir şekilde çalışıyor.

Mozilla Firefox 70, bugün itibarıyla desteklenen tüm platformda indirmeye sunuldu. Yeni karanlık mod desteğiyle öne çıkan güncelleme, kullanıcılara tasarım anlamında çok daha etkili ve işlevsel bir tarayıcı deneyimi sunuyor. 

Bununla birlikte, karanlık mod özelliğinin manuel olarak ayarlanamadığını söylemekte fayda var. Bunun yerine bilgisayarınızın sistem ayarlarını izleyen Mozilla Firefox 70, Windows 10’da karanlık modu kullandığınız takdirde aynı temayı otomatik olarak etkinleştiriyor. Aynı şekilde sistem ayarlarınızdan karanlık modu devre dışı bıraktığınızda ise uygulama klasik moda geri dönüyor.

mozilla 70

Windows 10’daki karanlık mod seçeneğine, Windows Ayarları > Kişiselleştirme > Renkler > Renginizi Seçin > Koyu adımlarını izleyerek ulaşabilirsiniz. Bu yaklaşım, Firefox'un büyük rakibi Google Chrome da dahil olmak üzere diğer pek çok mobil uygulama tarafından da benimseniyor. Buna rağmen, karanlık modun Windows 10 ayarlarından bağımsız olmaması bazı kullanıcıların canını sıkabilir.

mozilla

Mozilla Firefox 70 sürümündeki yeni karanlık tema, önceki sürümlerden önemli ölçüde farklı. Diğer versiyonun aksine, menü, sayfalar, ayarlar, indirmeler ve diğer bölümler, tam anlamıyla karanlık moda kavuşmuş durumda. Bu, hem daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlıyor hem de uygulamadaki tutarlılığı artırıyor. Öte yandan uzantı menüleri şimdilik standart temayı kullanıyor; ancak eklenti geliştiricilerin Firefox'taki görsel iyileştirmelerle yakın zamanda uyum sağlayacağını tahmin ediyoruz. 

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/this-is-the-new-dark-mode-in-mozilla-firefox-70-527932.shtml
25
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
5
1
0
0