Mozilla: Firefox İçin Ücretli Destek Planını Yanlışlıkla Açıkladık

15
3
0
0
0
Bir haftadan uzun bir süredir Mozilla’nın Firefox için "Mozilla Enterprise Client Support" isimli bir paralı hizmet çıkaracağı lanse ediliyordu ancak daha sonra bu bilgi ortadan kaldırıldı. Destek planının geleceğinin ne olacağı ise şu an için bilinmiyor.

Mozilla, bu ayın başlarında sessiz bir şekilde Firefox kullanıcıları için sunacağı paralı destek hizmetini duyurmuştu ancak geçtiğimiz hafta “hâlâ bu seçeneği değerlendirdiklerini” söyleyip bu beyanı siteden kaldırdı. "Mozilla Enterprise Client Support" isimli bu hizmet, aylık 10 dolarlık bir abonelik ücretine sahip olacaktı ve ücretlendirme şahıs başına değil, platform başına yapılacaktı.

Bu ücretin karşılığında ise Mozilla, Firefox’ta kullanıcıların yeni bir web portalı üzerinden özel olarak rapor verebileceklerini ve etkilerine bağlı bir zaman çizelgesinde geri dönüşler alacaklarını belirtiyordu. Kullanıcılar, ayrıca Firefox’un kurulum ve dağıtımı, yönetim politikaları, işlevsellik ve kişiselleştirme konularında da arzu ve isteklerini iletebileceklerdi.

Mozilla, dün bunun için henüz erken olduğunu söyledi:

mozilla firefox

Mozilla’nın sözcüsü, e-posta ile yayınlanan bir bildiride “Açık bir alanda çalışıyoruz. Bu nedenle sık sık görüşülmekte olan fikirler tamamen bitirilmeden önce kamuya duyuruluyor. Müşterilerin bu ücretli destek hizmetini şu anda kullanabileceklerini belirten yazı, yanlış bir biçimde yayınlanmıştı. Bu sebeple düzelttik” dedi.

Sözcü, Mozilla’nın hizmeti satmaya başlamayı iptal edeceğine dair bir bilgi vermedi ve şu ifadeleri kullandı: “Firefox’un kurumsal yol haritasında bu paralı hizmet bulunabilir ancak dediğimiz gibi bu konu üzerinde hâlâ çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurumsal tekliflerimizi geliştirmeye devam ettikçe bu hizmetlerin neleri içereceği hakkında daha fazla detayı sizlerle paylaşacağız, o zamana kadar bizi takipte kalın.”

Kaynak : https://www.computerworld.com/article/3439139/mozilla-first-reveals-then-conceals-paid-support-plan-for-firefox.html
15
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
0
0
0