MSI, Dünyanın İlk Kavisli Oyuncu Bilgisayar Kasasını Duyurdu

84
28
21
15
14
Oyun sektörünün önde gelen isimlerinden MSI, dünyanın ilk kavisli oyuncu bilgisayar kasasını duyurdu. MEG Alchemy 700X olarak adlandırılan bu oyuncu kasasının fiyatının ne olacağı ve piyasaya ne zaman sürüleceği henüz bilinmiyor.

Oyun bilgisayarları sektöründe bilgisayarların iç donanımları kadar, kasalar da büyük önem taşıyor. Son yıllarda bilgisayar kasa üreticileri, hem bilgisayarların soğutulması için uygun donanımlara sahip oluyor hem de tasarımlarıyla dikkatleri çekmeyi başarıyorlar. Oyun sektörü denince akıllara gelen ilk üreticilerden bir tanesi olan MSI, fazlasıyla dikkat çeken bir bilgisayar kasası modelini tanıttı. MEG Alchemy 700X olarak adlandırılan MSI'nın bu bilgisayar kasası, dünyanın ilk kavisli bilgisayar kasası olma özelliği taşıyor. İşte MSI MEG Alchemy 700X;

MEG Alchemy 700X'in detaylarına bakacak olursak; bu bilgisayar kasası yaklaşık olarak 32 inç boyutunda. Bir tarafında bulunan cam kaplamasıyla birlikte bu bilgisayar kasası, arka kısmında donanımın sağlıklı bir şekilde durması için de metal bir kaplamaya sahip. Büyük boyutlu bir ATX anakartın yerleştirilebileceği MEG Alchemy 700X, 2 SSD ve bir de HDD yerine sahip. Kasanın sol kısmında ise yeni nesil sıvı soğutma sisteminin yerleştirilebileceği bir bölüm bulunuyor.

Görünüşüyle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran MSI MEG Alchemy 700X'in cam kaplaması, kasanın hava alabilmesi için birazcık dışarda kalacak şekilde tasarlanmış. Bu özelliği MEG Alchemy 700X'e hava akış imkanı sağlasa da, ne yazık ki kasanın iç kısmına toz girmesine neden oluyor ve donanım seslerini dışarı yayıyor.

MSI tanıttığı bu kavisli bilgisayar kasasını tanıtmak için bir de demo donanım sistemi kurdu. Dilerseniz yukarıda gördüğünüz bu kavisli kasanın içerisinde nasıl bir donanım bulunduğuna bakalım;

  • MSI MEG X570 GODLIKE anakart
  • AMD Ryzen 7 2700X Gold Edition işlemci (3.7 GHz)
  • AMD Radeon RX Vega 56 ekran kartı (8 GB)
  • CORSAIR Dominator Platinum DDR 4 RAM (4 x 8 GB)
  • CORSAIR Force LE200 SSD (2 x 240 GB)
  • Bitspower Water Cooling sıvı soğutma sistemi

MSI'nın bu bilgisayar kasası ve içerdiği donanımla birlikte piyasaya sürüp sürmeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak bu bilgisayar kasasının bir model adı ve numarasının olması, ürünün piyasaya sürüleceğine dair ciddi bir ipucu.

Kaynak : https://hexus.net/tech/news/chassis/131738-msi-shows-worlds-first-curved-gaming-pc-case/
84
28
21
15
14
Emoji İle Tepki Ver
84
28
21
15
14