NASA, İlahiyat Araştırmalarına Destek Oldu: Amaç, İnsanların Uzaylılara Nasıl Tepki Vereceğini Öğrenmek

52
13
8
3
1
NASA, uzaylıların varlığının açıklanması durumunda insanların nasıl tepki verebileceğini öğrenmek için 24 ilahiyatçının yer aldığı bir araştırma ekibine 1,1 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. görevlendirdi. NASA, bundan önceki yıllarda da benzer çalışmalarda bulunmuştu.

Kimi insanlar uzaylıların varlığını kabul ederken, kimileri bu fikre karşı çıkıyor. Peki bir tarafın beklediği, diğer tarafınsa beklemediği şey gerçekleşir ve uzaylıların varlığı dünyaya açıklanırsa insanlık, buna nasıl tepki verecek? İşte bu sorunun cevabını aramak için düzenlenen araştırmalar NASA tarafından da destekleniyor. Fakat NASA, bu tepkinin özellikle dinsel boyutunu düşünüyor gibi duruyor.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), insanların diğer gezegenlerde akıllı yaşamın var olduğu haberlerine nasıl tepki vereceğini anlamaya yönelik Teolojik Araştırma Merkezi ilahiyatçılarına danışmada bulundu. İnsanlığın tepkisini öğrenmek isteyen NASA’nın projesine yardım etmek üzere 24 ilahiyatçının yer aldığı Princeton Üniversitesi’nin İlahiyat Araştırma Merkezi’ne 1,1 milyon dolar fon desteği sağladı. 

Astrobiyoloji ve teoloji bir arada

nasa

Henüz yeni başlayan proje hakkında tek paylaşılan detay, proje için görevlendirilen ilahiyatçılar arasında yer alan Dr. Andrew Davison tarafından sunuldu. Davison, teoloji ve astrobiyolojinin 150 yıldır popüler bir konu olduğunu açıkladı. Ayrıca 2022 yılında çıkacak ‘Astrobiyoloji ve Hristiyan Doktrini’ kitabında son projeye de yer vereceğini ifade etti. Davison, buradaki en önemli sorunun Mesih’in birçok birden çok olduğu fikrine nasıl cevap verileceği olduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra Davison’ın henüz çıkmayan kitabı, dünya dışı varlıklar bulunması durumunda “çok sayıda insanın rehberlik için dinlerinin geleneklerine döneceğini” ve bunun “insan yaşamının konumu ve onuru için” ne anlama geldiğini bildiğini de ifade ediyor. Son olarak Davison, “Yabancı yaşamın tespiti on yıl içinde veya yalnızca gelecek yüzyıllarda gelebilir veya hiç gelmeyebilir, ancak gelirse ve nerede olursa olsun, sonuçları önceden düşünmek faydalı olacaktır.” ifadelerine yer veriyor.

Bu aslında NASA’nın teologlarla yaptığı ilk çalışma değil. 2017 yılında yapılan farklı bir çalışma, dindarlık ile dünya dışı zekaya olan inanç arasındaki bağları göstermişti. Buna göre anlam bulma konusunda güçlü isteğe sahip olan ancak belirli bir dine bağlılığı düşük olan kişilerin, uzaylıların var olduğuna inanma olasılığının daha yüksek olduğu bulunmuştu.

Kaynak : https://nypost.com/2021/12/27/nasa-hired-24-theologians-to-study-reaction-to-aliens-book/
52
13
8
3
1
Emoji İle Tepki Ver
52
13
8
3
1