Netflix, Orijinal İçerikler Üretmek İçin 2 Milyar Dolar Borçlanmaya Hazırlanıyor

31
6
4
3
2
Netflix’in orjinal içerikleri, her zaman çok başarılı olamıyor ancak yine de firma, orijinal içerikler üretmeyi bırakmayacak gibi duruyor. Netflix, bu içerikler için 2 milyar dolar borçlanmaya karar verdi.

Netflix’in pek çok orijinal içeriği var ancak bu içeriklerin hepsi, beklenen ilgiyi görmüyor. Yayın servisinin “Para harcamadan para kazanılmaz” mantığında geldiği nokta ise gerçekten hayret verici. O kadar çok orijinal içerik için o kadar çok para ödeniyor ki insanlar, bir noktada firmanın nasıl para kazandığını merak ediyorlar. CNBC’ye göre Netflix, daha fazla içerik üretmek ve diğer giderleri için 2 milyar dolar daha borçlanmaya karar vermiş durumda.

Geçen yıl bu dönemde Netflix’in borcu 12 milyar dolar civarındaydı. Şimdi bu yeni borçlanma ile birlikte firmanın borcu daha da artacak. Bu yıl içerisinde 2 defa daha borçlanmış olan Netflix’in borcunun daha da artması bekleniyor. Netflix hisseleri, bu açıklamadan ilk başlarda biraz etkilense de daha sonra yeniden normal seviyelere döndü. Şirketlerin borçlanma açıklamalarında bu tarz durumlar sık sık ortaya çıkıyor. 

Netflix neden bu kadar borçlanıyor?

netflix

Netflix’in bu kadar borçlanmasının ardında ise yayın platformları arasında yaşanan savaş yer alıyor. 2020 yılında eğlence sektöründe ciddi değişiklikler ortaya çıktı. Apple, Disney, NBCUniversal, Warner Media gibi kuruluşlar, kendi yayın servislerini başlatmış olacak. Hulu ve Amazon Prime hâlihazırda Netflix ile rekabet hâlinde. 

Netflix ise genel olarak başarısını pahalı yayın lisanslarına ve büyük yankı uyandıran orijinal içeriklerine borçlu. Şimdi popüler içerikler, orijinal yapımcılarının servislerine geçme ihtimaline sahip. Kalan alternatifler de pahalı hâle geliyor. Netflix de hâliyle kendi özel içeriklerini geliştirmek zorunda. Endüstrideki diğer firmalar da oldukça ciddi yatırımlar yapıyor. J.J. Abrams gibi önde gelen içerik üreticileri için çok ciddi maaşlar teklif ediliyor. Netflix’in yeni yapımlarının ne olacağı ise merak konusu.

Kaynak : https://comicbook.com/tv-shows/2019/10/21/netflix-raising-another-2-billion-debt-new-original-series/
31
6
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
31
6
4
3
2