Netflix, Toplam Abone Sayısını ve Kaç Para Kazandığını Açıkladı: Şifre Paylaşımı Engellemek İşe Yaradı mı?

44
12
7
6
4
Netflix, güncel abone sayısını ve yılın ilk çeyreğinde kaç para kazandığını açıkladı. Açıklanan veriler, Netflix'te yüzlerin güldüğünün açık bir göstergesi.

Dünyanın en popüler çevrim içi dizi ve film platformu Netflix, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin mali durum raporunu yayımladı. Böylelikle Netflix'in güncel abone sayısı ortaya çıkmış oldu. Ayrıca şirketin son üç aylık süreçte kaç para kazandığı ve bunun ne kadarının kâr olarak kasaya kaldığı da belli oldu.

Netflix tarafından yapılan açıklama, şirkette yüzlerin güldüğünü gösteriyor. Zira Netflix'in abone sayısı son çeyrekte 9,3 milyon arttı. Bu artışla Netflix'in güncel abone sayısı 270 milyon olarak kayıtlara geçti. Şirkete göre bunun en önemli nedeni, bir süredir uygulamada olan şifre paylaşımının engellenmesi.

Netflix'in geliri ve kârı da yükseldi

Netflix abone sayısı

Netflix, geçtiğimiz üç aylık süreçte 9,37 milyar dolar para kazandı. Bu tutar, geçtiğimiz yılın aynı döneminden yüzde 15 fazla oldu. Buna paralel olarak, şirketin bu dönemdeki kârı ise 2,3 milyar dolar olarak hesaplandı.

Ancak Netflix'in yaptığı açıklama, yatırımcıları çok da memnun etmedi. Çünkü Netflix hisse senetleri, açıklamanın yapılmasıyla yüzde 5 civarı değer kaybı yaşadı. Yine de burada çok önemli bir düşüş söz konusu değil. Bunun nedeni, Netflix hisselerinin yılbaşından beri yüzde 30 civarı yükselip, 2021'deki zirvesine yakın bir seviyede olması.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/business-68850766
44
12
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
44
12
7
6
4