Netflix, İzleyecek Bir Şey Arayanlara Özel Karışık Oynat Özelliğini Test Etmeye Başladı

29
7
4
4
3
Netflix, abonelerinin yeni içerikler keşfetmesini kolaylaştırmak için Karışık Oynat adında yeni bir özellik test etmeye başladı. Yeni özellik ile birlikte Netflix, izleme alışkanlıklarınıza göre rastgele içerikler oynatmaya başlıyor.

Dünyanın en büyük çevrimiçi film ve dizi yayın servisi olan Netflix, yeni bir özellik test etmeye başladı. ‘Karışık Oynat’ (Shuffle Play) olarak isimlendirilen bu özellik, ne izleyeceğini bilemeyen Netflix abonelerine yardımcı olmayı planlıyor.

Favori Netflix dizinizin yeni sezonunu ya da merakla beklediğiniz bir Netflix filmini daha yayınlandığı gün izleyip bitirdiyseniz yeni bir içerik bulma konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Netflix’in yeni ‘Karışık Oynat’ butonu da tam olarak bu noktada devreye giriyor.

Karışık Oynat butonu, bazı kullanıcılarda 'Herhangi Bir Şey Oynat' olarak gözüküyor

Netflix karışık oynat

Karışık Oynat butonuna tıkladığınızda Netflix, daha önce izlediğiniz ya da Listem bölümüne kaydettiğiniz içeriklere göre karşınıza rastgele Netflix içerikleri çıkarıyor. Bir başka deyişle Netflix, hoşunuza gidebilecek içerikleri kütüphanesinden bulup otomatik olarak oynatmaya başlıyor.

Netflix, Karışık Oynat özelliğini tüm dünyadaki kullanıcılarıyla test ediyor olsa da özelliğe şu an için kısıtlı bir kullanıcı kitlesi, yalnızca akıllı TV’lerdeki Netflix uygulaması üzerinden erişebiliyor. Dolayısı ile tüm Netflix kullanıcıları yeni özelliği erkenden deneyimleyemiyor.

netflix karışık oynat

Netflix’in yeni Karışık Oynat butonu; başlangıçtaki profil seçme ekranında, kullanıcı profilinin ana ekranında ya da TV uygulamasının yan menüsünde yer alıyor. Teste katılan kullanıcıların aktardıklarına göre buton, bu üç konumdan yalnızca birinde ya da hepsinde görülebiliyor.

Bir Netflix sözcüsü, test ettikleri özellik ile amaçlarının abonelerinin yeni içerikler keşfetmesini kolaylaştırmak olduğunu belirtirken, testte elde edilen verilerin özelliğin nasıl yayınlanacağına karar vermek için kullanılacağını ifade etti.

Kaynak : https://techcrunch.com/2020/08/18/netflix-test-puts-a-shuffle-play-button-right-on-your-home-screen/
29
7
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
29
7
4
4
3