Netflix, Oynatma Hızı Özelliğini Android'de Test Ediyor

17
4
2
2
0
Online dizi ve film izleme platformu Netflix, halihazırda pek çok video odaklı serviste bulunan ‘oynatma hızı’ özelliğini uygulamasına dahil etmeye hazırlanıyor. Şu an için yalnızca Android’de test edilen özellik, izlediğiniz içeriğin akış hızını değiştirmenize imkan veriyor.

Kütüphanesindeki dizi, film ve belgesellerle geleneksel televizyon kültürüne büyük bir darbe indiren Netflix, orijinal programlama kadar, platformun işlevselliğine de büyük bir önem veriyor. 

Dünya çapında 151 milyondan fazla ücretli aboneye ev sahipliği yapan servis, mümkün olan en kısa sürede en fazla içeriği tüketmek isteyenler için ‘oynatma hızı’ özelliği üzerinde çalışıyor. Söz konusu özelliğe dair ilk ipuçları, geçtiğimiz günlerde bir kullanıcının attığı tweet ile ortaya çıkmıştı. Uzun bir zamandır beklenen oynatma hızı özelliğini nihayet platforma dahil edecek olan Netflix, Android platformundaki testlerine devam ediyor.

oynatma hızı

Netflix kullanıcıları, yeni özellikle birlikte hızı 0,5x veya 0,75x'e kadar yavaşlatma ile 1,25x veya 1,5x'e yükseltme seçeneğine sahip olacak. Yavaş çekimde bir sahne görmek istiyorsanız, yeni bir dil öğreniyorsanız veya söylenen her şeyi özümsemek istiyorsanız, bu sizin için paha biçilemez bir özellik olacaktır.

Netflix’in halihazırda YouTube başta olmak üzere video odaklı pek çok serviste olan oynatma hızı özelliğine sahip olmaması, pek çok kullanıcı tarafından eleştiriliyordu. Bu konuda hakkında yapılan çağrılara nihayet cevap veren ABD’li şirket, yeni özelliğini kısa bir süre içinde Android, iOS, web, Android TV ve diğer platformlara sunmayı hedefliyor.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/10/24/netflix-testing-variable-playback-speed-on-android/
17
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
2
2
0