Nike, Siri ve Apple Watch Destekli Yeni Spor Ayakkabısını Duyurdu

19
10
6
5
0
Nike'ın kendi bağcığını bağlama teknolojisi "Adapt", yeni bir Nike ayakkabısıyla daha karşımıza çıkıyor. Şirket Adapt'ı bu sefer Nike hayranlarının çok sevdiği bir modele getirdi.

1980 ve 1990’lar, Nike hayranları tarafından anılan yıllardır. Nike’ın çıkardığı Air Max 1 ve Air Max 90 ayakkabıları, topuklara görülebilir hava boşluğu yerleştirilmesiyle yeni bir spor ayakkabı çağı başlatmıştı. Air Huarache ayakkabısı da sıra dışı görüntüsüyle yalnızca koşucular tarafından değil yeni moda başlatmak isteyenler tarafından da kullanılmaya başlamıştı.

Air Huarache’ın popülaritesi, 1991 yılından bu yana çıkışından beri sürekli artış gösteriyor. Bu nedenle olsa gerek Back to the Future serisinde Marty McFly'ın ayaklarında gördüğümüz Nike ayakkabılarında bulunan, günümüzdeki adıyla "Adapt" teknolojisinin uygulanacağı yeni ayakkabı Huarache modeli oldu.

nike huarache

Yeni Nike Adapt Huarache, Nike'ın kullanıcıyla birlikte güncellenip gelişeceğini iddia ettiği FitAdapt teknolojisine sahip. Motorlu bağcık ünitesi, alışkanlıklarını analiz etmeyecek ve buna göre ayar yapmayacak olsa da kullanıcılara Adapt teknolojisinin önceki sürümlerinden daha rahat bir kontrol sunacak. 

Yeni ayakkabının tek özelliği ise Adapt teknolojisine sahip olması değil. Adap Huarache, daha önce Nike Adapt BB’de kullanılan akıllı telefonla kontrol özelliğine sahip olacak ve daha gelişmiş olacak. Adapt Huarache, Siri ve Apple Watch ile daha hızlı bir şekilde kontrol edilebilecek. Oluşturulan ön ayarlar, oturduğunuz zaman rahat modunda olan ayakkabınızın sıkı moda geçmesini daha da kolaylaştıracak.

Nike Adapt Huarache, Siri ve Apple Watch ile kontrol edilebilecek:

nike apple

Nike Adapt BB akıllı telefon kontrolüne sahipti ancak Adapt Huarache daha hızlı değişiklikler için Apple Watch ve Siri'ye de bağlanacak. Hazır ayarlar, masanızda otururken rahat bir oturuştan koşu seansları için güvenli geçişi daha da kolaylaştıracaktır.

Adap Huarache’ın tasarımı ise diğer Huarache tasarımlarını çok seven takipçilerini üzebilir. Ayakkabının genel hatları, hâlâ aynı olsa da ayakkabının canavarımsı görüntüsü bir nebze kaybolmuş gibi duruyor.

nike huarache

Nike’ın Adapt teknolojisini ayakkabılarına yerleştirmekte daha da iyi hâle geldiğini söyleyebiliriz. Adapt Huarache’ın bağcıkları, Nike Hyper Adapt’taki bağcıklar gibi dışarda durmuyorlar ve ayakkabı, Adapt BB'den çok daha iyi bir görünüşe sahip.

Nike Adapt Huarache, Nike uygulamasında 13 Eylül’den itibaren yer alacak. Ayakkabının satış fiyatı bilinmese de Nike Adapt BB’den biraz daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olacağını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/08/29/nike-adapt-huarache-self-lacing-sneakers/
19
10
6
5
0
Emoji İle Tepki Ver
19
10
6
5
0