Nike, Tıpkı Netflix Gibi Abonelik Modeline Geçiyor

48
27
6
3
2
Abonelik sisteminin bu kadar yaygınlaştığı günümüzde, ünlü spor giyim markası Nike'da artık müşterilerine aylık ödemeler karşılığında ürünlerini sunacak.

Günümüzde, bir şeye abonelik tabanlı erişim talep etmeyen önde gelen bir teknoloji şirketi bulmak neredeyse imkansız. Amazon, bunu Prime sistemi ile yapıyor. Apple, iCloud ve Apple Music ile yapıyor, Google G Suite ile yapıyor ve Netflix, aylık bir ücret karşılığında içeriklerine erişebilmeyi sağlıyor.

Bu aylık abonelik sisteminden etkilenmiş gibi görünen Nike da bu haftadan itibaren yıl boyunca çocuklar için ürünlerini kullanmayı sağlayan bir abonelik sistemini başlatıyor. Hizmet, aylık 20, 30 ve 50 dolar değerinde üç fiyatlandırmadan oluşacak.

Nike

Abonelik sistemi şimdilik sadece 2-10 yaş arası çocukları kapsayacak. Nike Adventure Club adı verilen bu sistemde, en ucuz seçenek, çocukların her üç ayda bir yeni spor ayakkabılar almasını sağlayacak. 30 dolarlık abonelik, iki ayda bir spor ayakkabı ve en pahalı seçenek her ay çocuklara yeni bir ayakkabı vermeyi vaat ediyor.

Nike, neden aylık abonelik sistemini sunuyor?

Nike Çocuklar

Aboneliklerin bu kadar popüler olmasının nedeni, tüketicilerin ve işletmelerin onları bir şekilde daha çekici bulmalarıdır. Anlık olarak yüksek miktarda parayı bir ürüne vermektense, aylık olarak küçük miktarlada yapılan ödemeler her zaman daha çekici olmuştur.

Mesela çocukları ele alalım. Çocuklar, her yıl insan yapısı gereği büyüyor ve bu büyüme 20’li yaşlarına kadar durmuyor. Çocukların ayaklarının her yıl büyüdüğünü varsayarsak bu da her yıl en az 1 çift yeni ayakkabı demektir ki bu, en iyi ihtimal olabilir. Bunun farkına varan Nike da hem gelirlerini artırmak hem de ebeveynlere ödemeler konusunda yardımcı olmak için yeni abonelik sistemi olan Adventure Club’u başlatttı. Bu sayede, müşterilerini kendisine aylık olarak bağlayacak ve karşılığında onlara düzenli olarak ayakkabılarını verecek.

Nike’ın yeni abonelik sistemi bu hafta kullanılmaya başlanacak. Şimdilik yalnızca bazı bölgelerde uygulanan sistemin tüm ülkelerde hizmete girip girmeyeceği henüz bilinmiyor.

Kaynak : https:/ww.inc.com/don-reisinger/nike-has-taken-a-page-out-of-tech-industrys-playbook-heres-why-you-should-too.html?cid=sf01001
48
27
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
48
27
6
3
2