Nintendo ve Sony'nin Birlikte Ürettiği Konsol Prototipi Açık Artırmaya Çıkıyor

8
3
2
1
0
Nintendo ve Sony iş birliğiyle üretilen ilk konsol olan "Nintendo PlayStation", açık artırma yoluyla satılacak. Daha önce piyasaya sürülmeyen cihaz, son derece nadir bir ürün ve oldukça yüksek bir fiyattan satılması bekleniyor.

Konsol dünyasının en köklü iki markasını bir araya getiren Nintendo PlayStation prototipi, şubat ayında açık artırmaya çıkacak. Nintendo ve Sony iş birliğiyle geliştirilen ürün ancak üretime girmeyen oyun dünyasının efsanevi ürünü ve 10 yıl sonra ilk kez el değiştirecek. Konsol, Şubat 2020'de Heritage Auctions tarafından düzenlenen müzayedede satılacak.

"Play Station" olarak bilinen cihaz, Sony tarafından üretilmiş, standart Super Famicom kartuş oyunlarını çalıştırabiliyor ve aynı zamanda CD-ROM sürücüsüne de sahip. Nintendo ve Sony arasındaki anlaşmazlıklar, 1991 yılında projenin iptal edilmesine neden oldu ve Sony, 1994 yılında kendi tescilli PlayStation konsolunu üretmeye devam etti.

nintendo playstation

Terry Diebold adlı bir adam, 2009 yılındaki bir müzayedede, eski bir Sony yöneticisine ait olan son derecede nadir prototipi farkında olmadan satın aldı. 2015'te oğlu, tavan arasındaki makineyi yeniden keşfetti ve efsane konsol oyun toplulukları ve koleksiyonerler tarafından heyecan yarattı. Diebold ve oğlu o zamandan beri Nintendo PlayStation'ı dünya çapındaki klasik oyun sergilerine ve fuarlara götürerek tanıtıyordu.

Diebold satış kararını, "Para kaybetmeye devam edemem. Onunla seyahat ederek çok çalıştım ve hiçbir şey yapmadık. Onunla yaptığımız her yolculuk cebimden harcadığım paralara mal oldu." diyerek açıkladı. Diebold daha önce Norveç'teki birinden gelen 1,2 milyon dolarlık teklifi reddetmişti.

Heritage Auctions, Şubat ayında Super Mario Bros. NES kartuşunu 100.000 dolara satmıştı ve Nintendo PlayStation'ın oldukça yüksek bir fiyata satılması bekleniyor.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/12/17/nintendo-play-station-prototype-to-be-auctioned-in-2020
8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0