Nokia 9 PureView'ın Parmak İzi Okuyucusu, Sakız Kutusuyla Kandırılıyor (Video)

43
6
3
2
0
Nokia'nın yeni nesil telefonlarından Nokia 9 PureView, ilginç bir parmak izi okuyucusu sorunuyla karşı karşıya. Akılı telefonun parmak izi okuyucusu, ekran kilidini sakız kutusuyla açıyor.

Nokia 9 PureView kullanıcılarının Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalar sonucunda ortaya çıkan probleme göre, akıllı telefonun parmak izi okuyucusu garip bir şekilde açılabiliyor. Ekran kilidinin sadece tanımlanmış olan parmaklarla açılması gerekirken, beklenenin aksine sakız kutusuyla bile açılabiliyor. Bu sorun pek çok Nokia kullanıcısının başına gelmiş durumda. Nedeni ise henüz bilimiyor.

Ekran üzerinde bulunan parmak izi okuma sensörünün neden böyle bir sorunla karşılaştığı henüz bilinmiyor. Nokia tarafından getirilen bir güncelleştirme olarak düşünülmesine rağmen bu sorunun tüm telefonlarda olmaması, bu tezi çürütüyor. Durum, videoya alınarak Twitter üzerinde de paylaşıldı.

Nokia 9 PureView'in en başından sorunlu olduğu biliniyordu ancak güncelleştirmelerle sorunlar giderilmeye çalışıyordu. Ortaya yeni çıkan bu problemle ilgili ise şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. Ekranların üzerlerinde bulunan parmak izi okuyucuların yeni yeni duyuluyor olması bu teknolojide bir sorun olabileceği düşüncesini gündeme getirse de şu ana kadar netlik kazanan bir durum yok.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/nokia-9-fingerprint-sensor-unlock-problem-978377/
43
6
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
43
6
3
2
0