Nvidia'dan Sonra AMD Ekran Kartlarına da Işın İzleme Teknolojisi Geliyor

37
4
3
1
0
Gölgelerin ve yansımaların hiç olmadığı kadar gerçekçi olmasını sağlayan 'ray tracing' (ışın izleme) teknolojisi AMD ekran kartlarına geliyor.

Nvidia'nın geçtiğimiz yıl içerisinde duyurduğu ve satışa sunduğu GeForce RTX ekran kartlarındaki RTX ekinin ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi? Grafik kartlarının adlarında bulunan RTX, ray tracing yani ışın izleme teknolojisinin kısaltması olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle yansımalarda sahnenin bir daha oluşturulmasına gerek kalmadan çok ama çok daha başarılı bir işin çıkarılabildiği ışın izleme teknolojisiyle Nvidia, geçtiğimiz yıl bir devrime imza atmıştı. Şimdi ise AMD, yeni ekran kartlarına ışın izleme teknolojisini eklemeyi planlıyor.

AMD'nin bir sonraki amiral gemisi ekran kartı olacak olan Navi 20 ile ışın izleme teknolojisine yavaş yavaş geçiş yapacağı ortaya çıktı. Bu doğrultuda piyasadaki ışın izleme teknolojisini destekleyen oyunların sadece Nvidia ekran kartlarıyla çalışması da değişecek gibi gözüküyor.

Crytek'in Neon Noir Demo'su.

Türk video oyun ve yazılım firması olan Crytek'in oluşturduğu ışın izleme teknolojisi demosunda AMD'nin Radeon RX Vega 56 grafik kartıyla -akıcı anlamında- 30 FPS (saniye başına kare) alınması, ilerleyen dönemlerde bu teknolojiyi çok daha sık görebileceğimiz anlamına geliyor. AMD'nin Navi 20 ekran kartını 2020 yılında piyasaya süreceği de gelen bilgiler arasında.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/computing/amd-gpu-ray-tracing-navi-20/
37
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
37
4
3
1
0