AMD, Google'ın Oyun Platformu Duyurusunun Kazananı Oldu

37
16
4
0
0
Google'ın yeni bulut oyun sistemi Stadia'yı duyurduğu etkinliğinde AMD'nin CEO'su Lisa Su da yer almıştı. Su'nun bu hamlesi, iki şirket arasında gelecekte daha fazla iş birliği yapılacağına dair yorumlar yapılmasına sebep oldu.

Salı günü düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda Google, bulut tabanlı yeni oyun platformu 'Stadia' için AMD'nin grafik işlem birimlerini kullanacağını duyurdu. Bu açıklamanın hemen ardından bugün AMD'nin hisselerinde %12’lik artış görüldü. Yeni platform Stadia, oyuncuların oyunlarını bulut üzerinden istedikleri her yerde oynamalarına olanak tanıyor.

Google’ın Stadia için AMD GPU’ları kullanacağını duyurduğu sırada Jefferies analisti Mark Lapacis, ortaklığın yalnızca resmi duyurusunun bile hisse fiyatlarının artması için yeterli olduğunu söyledi. Daha da önemlisi Mark Lapacis, AMD CEO'su Lisa Su'nun salı günkü etkinliğe katılmasını iki şirketin gelecekte daha da yakın çalışabileceğinin sinyalleri olarak yorumluyor.

Lapacis’e göre Google ile AMD arasında bir anlaşma yapılması çok önemli. Zira yıllık olarak 25 milyar dolarlık büyük bir pazar söz konusu. Lapacis, AMD'nin bu işbirliğiyle birlikte önümüzdeki 12 ile 24 ay arasında pazarın %10'una hâkim olmasını beklediğini söyledi.

Kaynak : https://markets.businessinsider.com/news/stocks/amd-stock-price-ceo-google-stadia-unveiling-hint-about-future-2019-3-1028045987
37
16
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
37
16
4
0
0