OneDrive, 15. Yılına Özel Yeni Bir Tasarıma ve Özelliklere Kavuşuyor: Arkadaşlarınıza Özel Sosyal Medya Olacak!

9
3
2
1
0
Microsoft, OneDrive'ın 15. yılına özel yeni tasarım ve özelliklerini tanıttı. Özellikler arasında sadece arkadaşlarınızla ve ailenizle özel fotoğraflar paylaşabileceğiniz sosyal medya benzeri bir platform da yer aldı.

Fiziksel depolamanın günden güne yerini almaya devam eden bulut depolama platformlarından OneDrive, geçtiğimiz gün 15. yılını kutladı. Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sistemli bilgisayarlarda yerleşik olarak bulunan OneDrive, 15. yaşına özel yeni bir tasarıma ve yeni özelliklere kavuştu.

Microsoft, platformunun özel günü için ‘OneDrive Home’ adını verdiği yeni bir giriş sayfası oluşturdu. Sayfa, bulut platforma depolanan dosyalar arasında en son kullanılanları ve ilgili dosyaları listeleyerek kullanıcıların dosyalarına daha kolay bir şekilde erişebilmelerini hedefliyor. Tabii OneDrive için yayınlanan tek yenilik sadece bununla da sınırlı değildi.

OneDrive’a gelen yeni özellikler:

OneDrive Home:

onedrive home

Kullanıcılar, yeni giriş sayfası ile depoladıkları veya erişim iznine sahip oldukları tüm dosyalara tek bir sayfa üzerinden ulaşabilecek. Sol menüde Dosyalarım, Paylaşılanlar ve Çöp Kutusu gibi klasörlerin yanı sıra çeşitli uygulamalara da hızlı erişim bağlantıları sunulacak. Sayfanın ana bölümündeyse dosyalar, tümü veya Word ve Excel dosyaları gibi uygulama özelinde gösterilebilecek.

‘Etkinlikler’ sütunu:

onedrive

Yeni ana sayfa tasarımı, aynı zamanda her dosyanın en sağında bulunacak ‘Etkinlikler’ sütununa da yer verecek. Bu sütun, kullanıcılara dosyalarda yapılan son hareketleri gösterecek. Kullanıcılar, dosyalara yapılan yorumlar, etiketlemeler ve paylaşımlar gibi hareketleri buradan takip edebilecek.

Hızlı erişim bölümü:

 

Yeni ana sayfanın solunda yer alan hızlı erişim bölümü ise kullanıcılara istedikleri dosyalara ya da uygulamalara tek tıkla ulaşmalarını sağlayacak. Kullanıcılar, istedikleri dosyaları bu bölüme sabitleyebilecek.

OneDrive, sadece sevdiklerinizle kullanabileceğiniz bir sosyal platform olabilecek:

onedrive

Microsoft, bu özelliklerin yanı sıra OneDrive’da sadece sevdiklerinizle fotoğraf paylaşabileceğiniz, anıların paylaşılmasına odaklanan bir platform da olacak. Kullanıcılar, aile ve arkadaşlarıyla fotoğraflar paylaşabilecek ve bu paylaşımlar bir ana sayfada gözükecek.

OneDrive'ın yeni anasayfa tasarımı önümüzdeki aylarda yayınlanacak olurken, arkadaşlarla ve ailenizle fotoğraf paylaşabileceğiniz özellik geçtiğimiz günlerde kullanıma sunuldu.

9
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
1
0