OnePlus, Snapdragon 690’a Sahip Uygun Fiyatlı Bir Telefon Üzerinde Çalışıyor

18
5
2
1
0
OxygenOS’un kaynak kodlarında ortaya çıkan bilgiye göre OnePlus, gücünü Snapdragon 690’dan alacak uygun fiyatlı bir akıllı telefon çıkarmaya hazırlanıyor.

Genelde çıkardığı amiral gemisi katili telefonlarıyla tanınan OnePlus, şimdi de karşımıza uygun fiyatlı bir cihazla çıkmaya hazırlanıyor. OnePlus’ın bu ay tanıttığı yeni akıllı telefonu OnePlus Nord, Qualcomm’un Snapdragon 765G yonga setinden güç alıyordu. Çinli şirket, şimdi bu telefona daha ucuza sahip olmak için farklı bir yonga seti seçeneğiyle çıkış yapmaya hazırlanıyor. OnePlus Nord’da çalışan OxygenOS’un kaynak kodlarında ortaya çıkan yeni telefon, serinin daha uygun fiyatlı bir versiyonu olarak karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

OnePlus, 399 Euro’dan satışa sunduğu Nord’dan daha ucuz bir akıllı telefon üretmeye hazırlanıyor. Özellikle düşük ve orta segmentte hizmet etmesi beklenen telefonun, 5G bağlantısına sahip bir Snapdragon 690 yonga setiyle çıkacağı düşünülüyor. 

Qualcomm Snapdragon 690 neler sunuyor?

Qualcomm’un bu yongası, Full HD çözünürlükte 120 Hz veya QHD çözünürlükte 60 Hz ekranı desteklerken, toplamda 192 MP’e kadar kamera, WiFi 6, Bluetooth 5.1, Hızlı şarj ve 5G gibi donanımlara sahip. 

Şu anda Snapdragon 690 yonga setiyle gelecek OnePlus cihazıyla ilgili bildiğimiz şeyler bunlarla sınırlı. Telefonun 300 dolar bandında olması bekleniyor. Özellikle akıllı telefon fiyatlarının çok fazla arttığı bu günlerde ülkemizde de fazlasıyla ilgi görmesi beklenen yeni OnePlus cihazını ilerleyen günlerde görmeyi bekliyoruz. 

OnePlus, genelde Samsung, Apple gibi şirketlerin amiral gemisi telefonlarına rakip olarak cihazlar üretiyor. Amiral gemilerinden daha uygun fiyatlı olarak piyasaya sürülen bu telefonlar Çin başta olmak üzere, dünya genelinde ilgiyle takip ediliyor.

Kaynak : https://www.droid-life.com/2020/07/29/new-cheaper-oneplus-phone-in-the-works-features-snapdragon-690/
18
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
5
2
1
0