OnePlus Nord'un Oyuncak Telefon Kadar Kolay Kırıldığı Dayanıklılık Testi (Video)

29
16
5
5
2
YouTuber JerryRigEverything, OnePlus Nord'u dayanıklılık testinden geçirdi. Ancak OnePlus Nord, geçme konusunda pek de başarılı olamadı. Zira cihaz, özellikle bükülme testinde büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus, orta-üst segmentteki ilk akıllı telefonu OnePlus Nord’u artırılmış gerçeklik destekli çevrimiçi bir lansman ile geçtiğimiz hafta resmen tanıttı. 400 dolar gibi amiral gemisi OnePlus 8 modellerine kıyasla oldukça bütçe dostu bir fiyat etiketine sahip olan OnePlus Nord, tabii olarak fiyat etiketini düşürmek adına bazı özelliklerden feragat ediyor.

OnePlus Nord’un feragat ettiği özelliklerden biri de dayanıklılık. Amiral gemisi OnePlus 8 modelleri metal çerçeve, cam arka yüzey ile karşımıza çıkarken; orta-üst segment OnePlus Nord plastik ağırlıklı bir kasa ile geliyor. Bu da tasarımı ve özellikleri ile heyecan yaratan OnePlus Nord’un kullanıcı deneyimi konusunda beklentileri karşılamasının önüne geçiyor.

OnePlus Nord, amiral gemilerin aksine plastik ağırlıklı bir tasarıma sahip

oneplus nord

Popüler akıllı telefonlara çizilme ve bükülme testleri uygulayarak günlük hayatta -dayanıklılık açısından- nasıl bir kullanıcı deneyimi vadettiklerini takipçilerine aktarmaya çalışan YouTube kanalı JerryRigEverything, son olarak OnePlus Nord’u masaya yatırdı ve cihazın dayanıklılık noktasında nasıl bir performans ortaya koyduğunu gösterdi.

Testlerine her zaman olduğu gibi çizilme testi ile başlayan JerryRigEverything, OnePlus Nord’un pek çok akıllı telefon gibi 6. seviyeden itibaren çizilmeye başladığını gösteriyor. Ardından cihazın çerçeve dayanıklılığını test eden YouTuber, OnePlus Nord’un çerçevelerini deyim yerindeyse yaprak döner gibi sıyırıyor.

OnePlus Nord, bükülme testinde sınıfta kaldı

oneplus nord

Yanma testine geçildiğinde OnePlus Nord, ilk büyük hayal kırıklığını yaratıyor ve ekranda oluşan alev izi, ekran soğuduktan sonra dahi geçmiyor. En büyük hayal kırıklığı ise bükülme testinde gerçekleşiyor. OnePlus Nord, her iki tarafa da fazlasıyla bükülebiliyor ve büküldükten sonra eski formuna geri dönemiyor. Daha da önemlisi JerryRigEverything, OnePlus Nord’u biraz daha zorladıktan sonra cihazın plastik çerçevesi kırılıyor ve ekran çatlayarak telefonu kullanılmaz hale getiriyor.

OnePlus Nord, tanıtılmadan önce sektöre yakın isimleri epey heyecanlandırmış, tanıtıldıktan sonra ise gerçek bir fiyat/performans telefonu bekleyen tüketicilerin ilgisini çekmişti. Ancak JerryRigEverything’in videosu gösteriyor ki OnePlus Nord; performans, kamera gibi konularda beklentileri karşılasa da dayanıklılık söz konusu olduğunda kesinlikle sınıfta kalıyor.

OnePlus Nord dayanıklılık testi videosu

29
16
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
29
16
5
5
2