Örümcekler de Tıpkı Bizim Gibi Rüya Görüyor Olabilir (Horlamaya da Başlamazlar Umarız)

7
2
2
2
0
Almanya’da zıplayan örümcek türleri üzerinde yapılan bir araştırmada, örümceklerin de tıpkı insanlar gibi uykularında rüya görüyor olabileceği ortaya çıktı.

Kimileri için bir fobi olan 8 bacaklı küçük yaratıklar, yani diğer adıyla örümcekler birçok harika özelliğe sahipler. Yeni yapılan bir araştırmayla birlikte bu küçük yaratıkların bizlerle aynı olan (en azından olduğu düşünülen) bir özelliği daha ortaya çıktı.

Almanya’da yürütülen bir deneyde ele alınan zıplayan örümcek türlerinin aynı insanlar gibi uykularında rüya görüyor olabilecekleri ortaya çıktı. Gelin deneyin detaylarına hep beraber bir göz atalım.

Örümcekler de REM uykusu evresine giriyorlar

İnsanların uykusunda bildiğiniz gibi ‘REM uykusu’ denilen bir süreç var. REM’in açılımı ‘Rapid Eye Movement’, yani ‘Hızlı Göz Hareketi’ demek. İnsanlar uykularında bu sürece girdiklerinde bu dışarıdan gözlemlenebilir oluyor zira göz bebekleri, göz kapağının altında hareket ediyor.

REM uykusu, insanların rüya gördüğü uyku evresidir. Almanya’daki Konstanz Üniversitesi’nde zıplayan örümcekleri araştıran araştırmacılar, bu türlerin de aynı insanlar gibi REM uykusu evresine girdiklerini tespit ettiler.

Tabii ki de bu kesin olarak örümceklerin de aynı bizim gibi rüya gördüklerini kanıtlamıyor. Ancak bilim insanlarının gözlemlediği bir diğer unsur bu ihtimali bir hayli kuvvetlendiriyor: Bacak kasılmaları. İnsanlar rüya görürken çoğunlukla uzuvlarında çeşitli kasılmalar yaşarlar. Araştırmacılar, zıplayan örümceklerin de benzer uzuv spazmları geçirdiklerini gözlemlediler.

Dolayısıyla araştırmacıların düşüncesi, örümceklerin yüksek ihtimalle rüya görüyor olduğu yönünde. Sizce eğer örümcekler gerçekten de rüya görüyorsa ne görüyorlardır? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/news/science/spiders-sleep-dreams-rem-humans-b2141214.html
7
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
2
2
0