Otonom Araçlarda Boş Boş Oturacak ‘Sürücüler’ İçin Çevrimiçi Oyun Geliştirildi

13
7
3
2
1
Oyunlar, otomotiv endüstrisine kadar giriyor. Araştırmacılar, kendi kendini süren araçlardaki sürücülerin birbirleriyle oyun oynayabilmelerini sağlayacak VR simülatörü geliştirdi.

Oyunlar, günlük hayatımızın bir parçası olarak bilgisayarlara, konsollara, akıllı telefonlarımıza kadar kullandığımız birçok cihaza girdi. Ancak oyunlar, bu kadarla kalmayarak yakında otomobillere kadar yayılacak gibi görünüyor. Araştırmacılar otonom araç kullananların yakınlarındaki otonom araç sahipleriyle oynayabilecekleri çok oyunculu oyunlar tasarladı.

Kanada'daki Waterloo Üniversitesi'nden araştırmacıların yaptığı yeni bir çalışma, 3. seviye ve üstü yarı otonom araçlarda çalışacak 3 oyun geliştirdi. Ayrıca geleceğe yönelik birçok araç içi oyun türü için önerilerinde bulundular. 3. seviye ve üstü yarı otonom araçlar, çevresel algılama ve karar verme kabiliyetine sahipler.

otonom araç oyun

Üniversitenin Bilgisayar Bilimi programında doktora öğrencisi olan Matthew Lakier, projenin amacını, "Otonom araçlar geleneksel araçların yerini almaya başladığında, yolcuların eskisinden çok daha fazla boş vakti olacak. Zamanınızı kitap okumak, film izlemek, çalışmak ya da internette gezinmek için kullanabileceksiniz. Yine de, yaptığınız şeylerin tamamen izole edilmesi gerekmiyor. Araba kendini sürerken, yakınınızdaki otonom araçlardan diğer insanlarla oyun oynayabileceksiniz. Oyunlar gerçek dünyaya dayanacak ve böylece sürücüler gözlerini yoldan ayırmak zorunda kalmayacak." sözleriyle açıklıyor.

Kendi kendini süren otomobiller, güvenlik için birçok akıllı teknolojiye sahip ve araştırmacılar gelecekte, araçtan araca (V2V) iletişim ve ön cama entegre edilen ekranların (HUD) araçlarda standart özellikler olacağını düşünüyor. V2V, otomobillerin birbirlerine göre nerede olduklarını bilmelerini sağlıyor ve ön camdaki ekranlar sürücülere otomobilin hızını ve yol koşullarını gösteriyor.

otonom araçlar oyun

Araştırmacılar araba kabinini, dış ortamı, karayolunu, yapay zekayla kontrol edilen arabaları ve bilgisayar tarafından kontrol edilen oyuncuları eşleştiren bir sanal gerçeklik (VR) sürüş simülatörü geliştirdiler. VR sürüş simülatörü, V2V iletişimine ve ön camı tamamen ekran olan araçlarda, baş takibi ve farklı giriş yöntemleriyle geleceğin teknolojilerini kullanan araç içi oyunlar oluşturmak amacıyla tasarlandı.

Toplam 12 katılımcı, birlikte çeşitli görevleri tamamladıkları 3 oyunu oynayarak oyuncu deneyimini ölçmek için anket doldurdular. Yarı otonom sürüş için araçlar arası çok oyunculu oyunları konu alan çalışma kısa süre önce, Oyunlarda Bilgisayar-İnsan Etkileşimi Sempozyumu'nda sunuldu.

Kaynak : https://techxplore.com/news/2019-11-gaming-autonomous-vehicles.html
13
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
13
7
3
2
1