Overwatch'un Nintendo Switch Macerası Kötü Başladı

11
3
3
2
0
Blizzard’ın popüler FPS oyunu Overwatch; bilgisayar, PlayStation 4 ve Xbox One’ın ardından Nintendo Switch konsoluna yolunu buldu. Ancak oyunun ilk adımları pek de şirketin istediği gibi gitmiyor.

Üç sene önce PC, Xbox One ve PlayStation 4 için çıkan Blizzard oyunu Overwatch, oldukça sevilmişti. Overwatch’un oyuncu kitlesini genişletmek isteyen Blizzard, oyunu Nintendo Switch konsoluna uyarladı ancak görünüşe göre işler Blizzard’ın istediği gibi gitmiyor.

Polygon yazarlarından Nicole Carpenter, Nintendo Switch’te Overwatch oynadı ve deneyimlerini aktardı. Karakter modeli olmadan bir anda oyuna girdiğini söyleyen Carpenter, bazı takım arkadaşlarının da kendisiyle aynı sorunu yaşadığını ve onları turuncumsu lekeler şeklinde gördüğünü aktardı.

Hem Pro Controller hem de Joy-Con ile oynayan yazar, Pro Controller’ın Joy-Con’a göre daha hızlı olduğunu ifade etti. Ayrıca çeşitli gecikme (lag) sorunları yaşadığını da söyledi. Carpenter, Joy-Con ile hareket kontrollerinin de oldukça hantal hissettirdiğini dile getirdi.

El konsolu modunda daha iyi performans

Overwatch Nintedo Switch

(Görsel kaynak: Polygon)

Overwatch’un hem el konsolu modunda hem de büyük bir ekrana yansıtıldığı modda saniyede 30 kareyle oynandığını belirten yazar, oyunun Switch’in el konsolu modundayken daha iyi performans verdiğini söyledi. Carpenter, oyunun büyük ekrana aktarıldığında özellikle takım savaşlarında çeşitli sorunlarla karşılaştığını dile getirdi.

Overwatch’un bu uyarlamayla birlikte daha farklı oyuncu kitlelerine ulaşabileceğini ve Switch’in, bu oyunu taşınabilir hale getireceğini ifade eden yazar, oyun için hâlâ iyi bir internet bağlantısı gerektiğini de belirtti. Carpenter ayrıca Overwatch’u harika bir oyun yapan birçok şeyin Switch’te kaybolmuş olduğunu da ifade etti.

Kaynak : https://www.polygon.com/2019/10/16/20916615/overwatch-nintendo-switch-review-impressions-framerate-performance-runs
11
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
3
2
0