Nintendo Switch’te Olup, Nintendo Switch Lite’da Bulunmayan 5 Özellik

44
3
3
1
1
Nintendo'nun uzun zamandır beklenen kompakt oyun konsolu Nintendo Switch Lite, sonunda piyasaya sürüldü ve satışlarına başlandı. Fakat henüz çok yeni olan bu konsol, orijinal konsolda bulunan fakat Switch Lite'da yer almayan 5 eksik özelliğe sahip.

Geride bıraktığımız hafta içinde satışlarına başlanan Nintendo Switch Lite, Nintendo konsol ailesinin son üyesi olarak aramıza katılmıştı. 2017 yılında tanıtılan Switch’in hafifletilmiş versiyonu olan Switch Lite, tahmin edebileceğiniz üzere daha uygun fiyatlı. Bu yüzden de Nintendo Switch’te olan bazı özellikleri içermiyor.

310 dolarlık fiyatına rağmen oldukça zengin bir içeriğe sahip olan orijinal Switch'e kıyasla Switch Lite, aradaki bu farkı ödememeye değer mi? Gelin 200 dolardan raflarda yerini alan Nintendo Switch Lite’ın eksik sayılabilecek bu özelliklerine yakından bakalım.

NOT: Belirtilen bu fiyatların konsolların küresel fiyatları olduğunu, bu fiyatların ülkemizdeki vergilerle birlikte değişiklik göstereceğini hatırlatalım.

1. TV'de oynanamıyor

Nintendo Switch Dock

Nintendo Switch Lite’ın eksik bıraktığı temel özellik TV ile oynama, tablet ile oynama, tableti ekran olarak kullanım şeklinde oynama gibi pek çok özelliği sunan Dock aparatı desteğinin bulunmaması diyebiliriz. Fakat Nintendo Switch Lite’ın 200 dolardan satılabilmesinin ana nedenlerinden birinin bu olduğunu söylemek mümkün.

2. HD Rumble özelliği bulunmuyor

Nintendo HD Rumble

Switch Lite'ın eksik olduğu özelliklerden bir diğeri ise Joycons'da bulunan HD Rumble özelliğinin olmaması. Normal konsollara göre nesneleri sezebilen ve ona göre titreşimler verebilen bu özellik, bu uygun fiyatlı konsol için aslında çok da önemli bir kayıp sayılmıyor.

3. Kızılötesi sensörü bulunmuyor

Nintendo Switch Kızılötesi

Switch Lite'ın eksik sayılabilecek başka bir özelliği ise Joycons'ı işaretçi olarak kullanmaya olanak sağlayan kızılötesi sensörünün yer almaması. Fakat sistemde ayrılabilir Joycons bulunmadığı için bu da kabul edilebilir bir kayıp olarak nitelendiriliyor.

4. Sökülebilir bir yapıya sahip olmaması

Nintendo Switch Lite

Orijinal Switch’te Joycons'un sökülebilir olması, mükemmel bir fonksiyon olarak görülüyordu. Fakat şimdi Switch Lite ile sadece sistemin kendisi var ve hepsi o kadar. Bu eksiklik ise pek çok kullanıcı tarafından büyük bir kayıp olarak görülüyor.

5. Fiyat

Nintendo Switch Lite Fiyat

Küçük boyutları, taşınabilirliği ve düşük fiyatıyla kompakt bir konsol olarak tanıtılan Nintendo Switch Lite, 200 dolarlık fiyatıyla oldukça makul görülüyor fakat hesaba katılmayan şeyler de bulunuyor. 310 dolara satılan orijinal Nintendo Switch, kutu içeriğinde 90 dolarlık bir Dock bulunduruyor.

İki konsol arasındaki 110 dolarlık farkta tek kaybın bu olduğunu düşünebilirsiniz ama aynı zamanda HD Rumble, kızılötesi ve Joycons'ları da kaybediyoruz. Yani tüm bu bileşenlerin maliyeti düşünüldüğünde orijinal Switch, çok daha makul bir seçenek olarak görünüyor.

Sonuç

Nintendo Switch vs Lite

Nintendo Switch, hem ev konsolu hem de mobil oyun aygıtı olarak işlev görebilecek çok yönlü bir şey arayan oyuncular için daha iyi bir seçim olabilir. Ancak fiyattan biraz kısmak isteyenlerse, tercihlerini hareket halindeyken oyun oynamak için özel olarak tasarlananan Nintendo Switch Lite’dan yana kullanabilir.

Kaynak : https://gamerant.com/nintendo-switch-lite-better-worse-than-original/
44
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
44
3
3
1
1