Öykü Arin’in Annesinden Duygu Yüklü Paylaşım

39
5
3
1
0
Antalya’da babasından nakledilen ilikle hayata tutunmayı başaran, bu süreçte ilik nakli bekleyen hastaların adeta temsilcisine dönüşen küçük Öykü Arin’in annesi, duygulandıran bir Twitter paylaşımında bulundu.

Küçük Öykü Arin, kanser hastalığıyla mücadele ederken ilik arayışıyla bütün Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Babasından alınan ilik dokusunun uyumlu çıkmasıyla yeni bir umuda kavuşan küçük kızın annesinden duygu yüklü bir paylaşım geldi. 

Steril odadan çıkarılan, hatta zaman zaman evine de gitmesine izin verilen Öykü Arin Yazıcı’nın tedavisi olumlu yönde ilerlemeye devam ediyor. Küçük kızın annesi Eylem Şen Yazıcı, Twitter hesabından kızının kelebek kostümü içerisinde dans ettiği bir video paylaştı. 

Eylem Şen Yazıcı, paylaşımında "Bir çocuğun, bir insanın hayata tutunmasını sağlamak için kanatlandırmak sizin elinizde. Kök hücre bağışı yapın. Donör olun, vazgeçmeyin, verdiğiniz kan numunelerinin takipçisi olun" ifadesini kullandı. 

Kısa sürede binlerce izlenmeye ve yüzlerce paylaşıma ulaşan video, izleyenleri duygulandırdı. Geçen yılın kasım ayında Juvenil Miyelomonostik Lösemi (JMML) teşhisi konulan çocuğa ilk önce annesinden ilik nakli yapılmıştı. O nakilde uyumsuzluk sorunu yaşanınca babadan alınan kök hücre kullanılmıştı. 

Kök Hücre Bağışçısı Nasıl Olunur?

Kan verme, kök hücre bağışı yapma işlemleriyle ülkemizde Kızılay ilgileniyor. kanver.org internet sitesinde yer alan pasajda açıklanan bağışçı olma prosedürü şu şekilde işliyor: 

“Başvuru sonrası bir bilgilendirme görüşmesi yapılır. Eğer bağışı kabul ederseniz, Gönüllü Kök Hücre Bağışçısı Bilgilendirme ve Onam Formunu doldurup imzalayarak bu bağışı resmi olarak onaylamanız sizden istenir. Ardından kan grubunuzun belirlenmesi, enfeksiyon hastalıkları açısından test edilmesi (HIV, Hepatit ve Sifiliz) ve doku tipleme testlerinin yapılabilmesi için 3 tüp kan örneği alınır. Testler sonucunda herhangi bir enfeksiyon ajanı tespit edilir ise bağışçı olamazsınız ve bu konuda bilgilendirilirsiniz. Eğer enfeksiyon hastalıkları açısından test sonucunuz negatif ise kan örneğiniz HLA (insan lökosit antijeni) doku tipinizin belirlenmesi için TÜRKÖK Doku Tiplendirme Laboratuvarı’na gönderilir ve test sonuçları Kemik İliği Bankası’na aktarılır.

Periferik kök hücre veya kemik iliği nakli bekleyen hastalar için bağışçı adayı olmak istiyorsanız ülkemizde ve dünyada nakil olmayı bekleyen herhangi bir hasta için sizin verileriniz de değerlendirmeye alınacaktır.”

Webtekno ekibi olarak bütün hastalara acil şifalar diliyoruz.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201907211039724310-oyku-arinin-annesinden-duygulandiran-paylasim/
39
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
39
5
3
1
0