Panasonic, Huawei ile Ortaklığını Önce Bitirdi, Sonra 'Devam' Kararı Aldı

36
14
3
3
2
Japon teknoloji devi Panasonic, önce Huawei ile olan ortaklıklarını bitirdiklerini ardından da tekrar sürdürmeye karar verdiklerini açıkladı. Yapılan açıklamalarda Huawei'nin Japon yasalarına aykırı bir tutum sergilemediği belirtildi.

Amerika, hafta başında Huawei ile ilgili yaptırım kararları almıştı. Alınan yaptırım kararlarının hemen ardından da Google, Huawei'nin Android lisansına son verdiğini duyurmuş, gündeme bomba gibi düşmüştü. Yaşanan süreçte Huawei için kritik önem arz eden, Qualcomm ve Intel de Huawei ile ortaklıklarını bitirdiklerini duyurmuşlardı. Taraflardan açıklamalar kesilmemiş, Huawei kendi işletim sistemini kullanıcıların hizmetine sunacağını açıklamıştı. Huawei ile ortaklıklarını bitiren teknoloji üreticilerine dün itibarı ile Japon firma Panasonic de eklenmişti. Ancak Panasonic bu karardan vazgeçtiğini duyurarak, Huawei ile ilgili olan ortaklıklarını sürdüreceğini açıkladı.

Panasonic tarafından yapılan açıklamalarda, Amerika Birleşik Devletleri'nin Huawei ile ilgili olan iddialarının incelendiği ve yapılan incelemeler sonucunda Huawei ile olan ortaklıklarına devam edeceği belirtildi. Japonya kanunlarına göre her şeyin olağan olarak ilerlediğini belirten Japon teknoloji devi Panasonic, Çinli ortaklarına yardım etmeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Panasonic tarafından yapılan açıklamaların hemen ardından Huawei, konuyla ilgili bir bildiri yayımladı. Yayımlanan bildiride, Panasonic ortaklığının Huawei için çok önemli olduğunu ve pek çok üründe birlikte çalışıldığının altı çizildi. Bununla birlikte Huawei'yi yaşanan bu olaylar sonucunda ortaklığı terk etmeyen bütün şirketlere de teşekkür edildi.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/05/24/panasonic-confirms-continued-support-for-huawei/
36
14
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
36
14
3
3
2