TSMC: Huawei İçin İşlemci Üretmeye Devam Edeceğiz

161
19
17
6
5
Dünyanın en büyük işlemci üreticisi olan TSMC, ABD'nin yasaklarının Huawei için işlemci tedariklerinde bir engel teşkil etmediğini belirtti.

Çinli mobil teknoloji devi Huawei, son günlerde kötü haberleri üst üste alıyor. Önce Google, son Intel ve Qualcomm, son olarak da ARM, Huawei ile olan iş birliklerini askıya aldıklarını açıklamıştı. Üst üste gelen bu açıklamalar, Huawei’nin akıllı telefon sektöründeki geleceğinin sorgulanmaya başlamasına neden olmuştu.

Yine de tüm ortakları Huawei’ye sırt dönmüş değil. Dünyanın en büyük işlemci üreticisi olan Tayvanlı TSMC, ABD’nin Huawei’ye uyguladığı yasaklardan etkilenmeyeceklerini, Huawei’ye işlemci tedarik etmeye devam edeceklerini söyledi. Böylece Huawei’nin işlemci üretimi için yeni bir ortak aramasına ihtiyaç kalmayacak.

TSMC, yalnızca Huawei’nin HiSilicon Kirin işlemcilerini değil, Qualcomm’un Snapdragon, MediaTek’in Helio ve Apple’ın A serisi işlemcilerini de üretiyor. Huawei’nin dünyanın en çok satan akıllı telefon şirketlerinden biri olduğunu düşünürsek Huawei’nin TSMC için önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/tsmc-huawei-ban-989690/
161
19
17
6
5
Emoji İle Tepki Ver
161
19
17
6
5