Sony, PlayStation 5'in Çıkışından Bugüne Ne Kadar Sattığını Açıkladı

14
10
3
1
0
Konsol camiasına getirdiği özelliklerle standartları oldukça yukarılara taşıyan ve tüketici kitleden de pozitif geri dönüşler almayı başaran PlayStation 5, piyasaya sürüldüğü günden bugüne 10 milyon ünite satarak Sony tarihindeki en hızlı satan konsol unvanını kazandı.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony’nin geçtiğimiz yılın kasım ayında piyasaya sürdüğü PlayStation 5, yeni özelliklerle donatılmış kontrolcüsü ve geliştirilmiş depolama birimi gibi birçok özelliğiyle konsol camiasında büyük ses getirmiş, sunduğu deneyimle de oyuncuların beğenisini kazanmıştı.

Fakat konsolun piyasaya sürülmesinden çok geçmeden ortaya çıkan çip krizi, birçok firmada olduğu gibi Sony’de de üretimin aksamasına sebep olmuştu. Bu sebeple başarılı konsola gelen devasa talebi karşılamakta zorluk çeken Sony, çip krizine rağmen 10 milyondan fazla PlayStation 5 satmayı başardı. Bu başarıyla birlikte PlayStation 5, şirketin en hızlı satan konsolu oldu.

Nisanda 7,8 milyondu:

PlayStation 5

Piyasaya sürüldüğü ilk günden itibaren büyük miktarlarda PlayStation 5 satışı gerçekleştiren Sony, 18 Temmuz itibariyle 10 milyondan fazla PlayStation 5 satıldığını duyurdu. Sony, en son nisan ayında PlayStation 5’in 7,8 milyon ünite sattığını açıklamıştı. Satışa sunulmasının ardından çok da zaman geçmemiş olmasına rağmen 10 milyona ulaşan PlayStation 5, satışları uzunca bir süre diri tutacak gibi görünüyor.

Elbette konsol dendiğinde gelir kapısı çoğunlukla oyunlar oluyor. Bu konuda yeni konsolunun çıkış oyunlarından da veriler paylaşan Sony, Spider-Man: Miles Morales’in kasım ayından bu yana 6,5 milyon kopyadan fazla sattığını belirtti. Bunun yanında geçtiğimiz ay piyasaya sürülen Ratchet & Clank: Rift Apart da 1,1 milyon kopyadan fazla satarken Returnal, 560 binden fazla satmış.

Sony’nin daha hafif bir PlayStation 5 modelini piyasaya sürmesi de geçtiğimiz hafta gündemimizdeydi. Bilgilere göre söz konusu konsol, PS5’in dijital versiyonundan 300 gram daha hafif olacak.

Kaynak : https://www.sie.com/en/blog/a-new-milestone-sie-sells-10-million-playstation-5-consoles-globally/
14
10
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
10
3
1
0