Dead Space Yeniden Aklımızı Almaya Geliyor: Fragmanı, Çıkış Tarihi ve Daha Fazlası

16
6
1
0
0
Hayranların yoğun isteğine rağmen süregelen sessizlik nihayet son buldu. Dead Space serisi uzun bir aranın ardından bir remake ile karşımıza çıkacak. Biz de oyunu tanıtmak için hazırlanan fragmanı, muhtemel çıkış tarihini, hikayesini, oynanışını ve diğer detayları bir araya getirdik.

EA imzası taşıyan en unutulmaz serilerden birisi şüphesiz Dead Space’tir. Hayranlar tarafından epey uzun bir zamandır yeni bir Dead Space oyunu bekleniyor olmasının sebebi de tam olarak bu. İşte 22 Temmuz 2021’de düzenlenen EA Play Live etkinliğinde bu bekleyiş bir sürprizle sona erdi ve yeni bir Dead Space oyunu duyuruldu. Ancak duyuru genel beklentinin aksine seriye eklenen yeni bir oyunu değil, efsane ilk oyunun ‘remake’ini bizlere tanıttı.

Biz de yıllar içinde çığ gibi büyüyen beklentileri sonuna kadar hak eden bu özel seriye yeniden kavuşmamızı sağlayan Dead Space Remake hakkında bildiklerimizi bir araya getirelim dedik. Bazıları net olmasa da oyunun fragmanı, çıkış tarihi, hikâyesi ve oynanışı gibi en çok merak edilen detayları derledik.

EA Play Live’da gösterilen Dead Space Remake tanıtım fragmanı:

Dead Space Remake çıkış tarihi:

dead space remake necromorph

Dead Space fragmanıyla kalplerimizi ağzımıza getirmeyi başarmış olsa da oyunun çıkış tarihiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Elimizde çıkış tarihine ışık tutabilecek tek bilgi, geliştirici ekibin de açıkladığı gibi oyunun geliştirme sürecinin henüz erken safhalarında olması.

Dead Space’in çıkış tarihiyle alakalı bizim beklentimiz, oyunu 2021 yılında kesinlikle göremeyeceğimiz yönünde. Buna ek olarak gönlümüz oyunu 2022’de oynayabilmekten yana olsa da bir yanımız da mevcut pandeminin özellikle eğlence sektörüne vurduğu darbeyi hesaba katıp belki de 2023’ü beklememiz gerekeceğini söylüyor.

Çıkış tarihinden bahsetmişken oyunun hangi platformlara çıkacağından da bahsedelim. Yapılan açıklamalara göre Dead Space Remake’i PC, PS5, Xbox Series X ve Xbox Series S platformları üzerinde oynayabileceğiz. Yani tam anlamıyla bir yeni nesil deneyimi bizleri bekliyor.

Dead Space Remake ile hikâyede değişiklikler yapılacak mı?

dead space remake

Yeni Dead Space oyunu bir ‘remaster’ değil, bir ‘remake’ olacak. Yani oyun teknik anlamda A’dan Z’ye yeniden yapılacak ve hikâye kısmında da ya hiç ya da ufak değişikliklere gidilecek. Burada aklımızda bir resim oluşması adına 2002 ve 2020 yapımı Mafia oyunlarındaki değişiklikler örnek alınabilir.

Dead Space Remake’in hikâyesinde orijinale kıyasla ufak değişiklikler göreceğimiz için ana karakterimizin Isaac Clarke olacağına kesin gözle bakıyoruz. Yine 23. yüzyılda, uzayda mahsur kalmış olan Ishimura isimli uzay gemisine yardım etmesi amacıyla gönderilecek. Vardığında, geminin ‘necromorph’lar tarafından ele geçirildiğini fark ederek olaya et atacak. Hikâyenin bu noktasına kadar hiçbir detayın değiştirilmeyeceğini düşünüyoruz. Ancak buradan sonrası tamamen geliştirici ekip Motive ve yapımcı EA’in inisiyatifinde.

Dead Space Remake oynanışa ne gibi yenilikler getirecek?

isaac clarke

Dead Space Remake’in oynanışı işlerin asıl kızışacağı nokta. Her ne kadar Frostbite 3 ile grafikler tarafında göz alıcı geliştirmeler göreceğimizden emin olsak da bizi asıl heyecanlandıran şey oynanışın tamamen yeniden geliştirilecek olması. Geliştirici ekip, oyunculara Dead Space havasını yaşatabilmek için oyunun ana oynanış unsurlarını çıkarmadan, bir takım eklemelerle daha iyi bir deneyim sunmayı hedefleyecektir.

Ufak gibi görünen ama aslında önemli bir detayla başlayalım. Geliştirici ekip, verdiği bir röportajda oyunun üç boyutlu ses teknolojisine sahip olacağını açıkladı. Önceki oyunları oynamış okurlarımız bilecektir, Dead Space oynarken en büyük gerilim sebeplerinden biri oradan buran gelen seslerdi. İşin içinde bir de o zamanlar olmayan bir ses teknolojisi girince oyunu kulaklıkla oynamak bile başlı başına bir mücadele olacak.

dead space 3

Oynanış ile ilgili elimizde olan bir diğer bilgi ise yine Dead Space hayranlarının bildiği, düşmanlarımızı uzuvlarını koparmak suretiyle etkisiz hale getirme mekaniğinin devam ettirileceği. Orijinal Dead Space’e büyük bir etkisi olan bu sistem korunacak ancak ufak dokunuşlarla daha gerçekçi ve vahşi bir hale getirilecek. Tabii geliştirici ekip bu noktada işleri oyuncular için biraz daha zorlaştırma yoluna gidebilir.

Son bir detay ise aslen serinin ikinci ve üçüncü oyunuyla karşımıza çıkan bazı mekanikleri remake ile birlikte ilk oyunda da görme ihtimalimiz olması. Örneğin Dead Space 2 ile birlikte kontrolleri değişen ve ikinci oyunun albenisini arşa çıkaran yer çekimsiz ortamlar, Dead Space Remake ile birinci oyunda da ikinci oyundaki kontrollerle ya da daha iyisiyle karşımıza çıkabilir.

Biraz da soru cevap yapalım: Dead Space Remake’te ‘microtransaction’lar olacak mı?

dead space remake

Geliştirici Motive’in yaptığı açıklamaya göre neyse ki Dead Space Remake’te ‘microtransaction’ sistemi kullanılmayacak. Microtransaction, EA’den tam olarak da beklenileceği şekilde Dead Space 3 ile birlikte seriye getirilmişti ve yoğun (aynı zamanda haklı da) eleştirilere sebep olmuştu. EA ise her ne kadar geç de olsa bu tarz eleştirilere kulak asarak son birkaç sene içerisinde microtransaction modeline sahip olmayan bazı oyunlara yapımcılık yaptı.

Peki oyunda çok oyunculu bir mod olacak mı?

dead space 3 co-op

Ne EA ne de Motive cephesinden bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmamış olsa da oyunda çok oyunculu ya da co-op tarzında bir mod göreceğimizi zannetmiyoruz. Motive, oyunu yeniden oluştururken özüne bağlı bir iş çıkarmak istiyor. Dead Space’in ilk oyunu ise dizaynı dolayısıyla çok oyunculu ya da co-op’ı destekleyebilecek bir oyun değil. Dead Space 3 co-op moduyla çıkış yapmıştı ancak tıpkı microtransaction sistemi gibi çok oyunculu desteğinin de Dead Space Remake ve Dead Space 3’ün arasındaki farklardan biri olacağını düşünüyoruz.

Dead Space Remake neden eski nesil konsollara çıkmıyor?

dead space

Evet, PS4 ve Xbox One için eski nesil konsol derken bizim de ellerimiz titriyor ama artık gerçekleri kabullenme vakti… Çünkü geliştiricilerin ve yapımcıların çoğu eskiyi eskide bıraktı bile. Dead Space Remake’in de PS4 ve Xbox One model konsollara gelmeyecek olmasının asıl sebebi bu. Oyun sadece yeni nesil konsollara ve bilgisayara çıkacağı için artık standart haline gelen adeta beygir gücünde ekran kartları veya SSD’ler gibi yüksek güçlü donanım bileşenleri potansiyellerini yaşatacak şekilde kullanılabilecek.

Duyurulmasıyla büyük bir heyecana sebep olan Dead Space Remake hakkında bildiklerimiz ve aktaracaklarımız şimdilik bu kadar. Sizler de yorumlar kısmında oyunla ilgili beklentilerinizi bizlerle paylaşabilir, Dead Space Remake ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldığında hemen haberdar olmak için ise bizi takipte kalabilirsiniz.

16
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
6
1
0
0