Daha Hafif Bir PlayStation 5'in Geleceğine Dair İlk İpucu Ortaya Çıktı

14
6
6
4
3
Japonya’da bir perakende kaydında PlayStation 5’in daha hafif bir versiyonuna rastlandı. Listede görüldüğü üzere bu disk okuyucusuz model, dijital modelden de 300 gram daha hafif olacak.

Bildiğiniz üzere PlayStation 5 dışında çıkan her PlayStation konsolu, ilk versiyonundan daha ince ya da daha hafif versiyonlara sahip oldu. Bunlara genelde ‘slim’ sıfatı verildi. PS5 için henüz böyle bir versiyon bulunmuyor. Ama yeni bir bulgu, çıkışının çok da uzak olmayabileceğini gösteriyor.

Japon perakendecilerin tuttuğu bir kayda göre PlayStation 5’in daha hafif bir versiyonu çıkacak. Eğer doğruysa, konsolu fazla ağır bulanlar için bir alternatif oluşmuş olacak.

Dijital versiyondan 300 gram daha hafif olacak

hafif ps5

Söz konusu model, Japon bir perakende kaydında görüntülendi. ‘CFI-1100B’ kod adlı cihaz listede yazana göre dijital modelden 300 gram daha hafif olacak. Yani PS5 Digital Edition’ın neredeyse 4 kilogram olan ağırlığı, 3,6 kilograma düşecek. Disk okuyuculu versiyonun da neredeyse 5 kilogram ağırlığa sahip olduğunu düşününce bu, oldukça iyi bir sayı. Ancak bu önceki konsollar için çıkan ‘slim’ modellere benzemeyecek. Boyutlar tamı tamına aynı kalacak. Yani boyutu yüzünden PS5’e sıcak bakmayanların biraz daha beklemesi gerekecek.

Söz konusu model, Digital Edition gibi disk okuyucusu olmadan satışa sunulacak. Bunun yanında konsolu dik tutmaya yarayan standın kullanımı daha kolay olacak. Standı monte etmek için kullanılan vida, tornavida olmadan elle gevşetilip sıkılabilecek. 

Şu ana kadarki en hafif PS5’in satışa çıkarılmasının çok da uzak olmadığı düşünülüyor. Ancak henüz resmî bir açıklama yapılmış değil. Bu hafif model, PS5 Digital Edition’ı raflardan kaldırabilir ve onunla benzer bir fiyata sahip olabilir.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/a-lighter-ps5-is-coming-according-to-a-japanese-retailer-listing
14
6
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
14
6
6
4
3