Porsche'nin Otonom Araçlarda Kullanacağı Koltuk Patenti Ortaya Çıktı

8
4
3
2
1
Elektrikli otomobil sektörünün büyük oyuncularından biri hâline gelen Porsche, gelecekte çıkaracağı otonom araçlarda nasıl teknolojilerle karşılaşacağımız hakkında şimdiden ipuçları veriyor. Şirketin aldığı yeni patent, üç farklı moda sahip bir koltuğa işaret ediyor.

Günümüzde büyük çabalar sarf edilen otonom araç endüstrisinde Porsche gibi büyük üreticiler bile üzerlerinde olan baskıyı hissediyor. Dolayısıyla Alman araba üreticisi de hız kesmeden yeni gelişmelere ve otonom sürüşü geliştirecek yeni teknolojilere mesai harcamaya devam ediyor.

Porsche’nin bu konudaki son ürünü, otonom araçlar için patentini aldığı sürücü koltuğu. Alman üretici, bu koltuğun patentini bu ay aldı. Porsche Taycan EV forum yöneticisi tarafından ortaya çıkarılan patent, 3 farklı modu bünyesinde barındırıyor. Bunlar; sürüş, çalışma ve rahatlama pozisyonu olarak belirtilmiş durumda.

Patenti alınan koltukta her durum düşünülmüş:

porsche otonom araba koltuğu patenti

Koltukta bulunan her bir mod, aslında ismiyle kendini açıklıyor. Sürüş duruşu, sürücünün pedallara ve direksiyona daha kolay bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Çalışma duruşu, sürücüyü dik konumda tutuyor fakat direksiyonu ve pedalları uzaklaştırıyor. Böylece sürücüye çalışmak için alan açılıyor. Üçüncü mod olan rahatlama duruşu ise uçaklarda gördüğümüz Business Class koltuklarına benziyor. Bu mod, direksiyonu ve pedalları daha da uzaklaştırıyor ve ayaklar için alan açıyor. Ayrıca uzun sürüşler için sürücüyü yatay pozisyona getiriyor.

Gördüğümüz patent, Porsche’nin gelecek planlarını yansıtan tek işaret değil. Porsche ve Boeing, Aurora Flight Sciences adı altında uçan taksiler geliştirmek üzere anlaşma yaptı. Bu anlaşmanın sonucu olacak ürünler, bir nevi dikey iniş kalkış yapabilen yolcu drone'ları olacak.

Kaynak : https://www.motorauthority.com/news/1125702_porsche-filed-patents-for-multi-mode-seat-for-autonomous-cars
8
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
8
4
3
2
1