8
3
0
0
0

Günümüzde her geçen gün daha da yaygın bir kullanım alanına sahip olan drone'lar, bu kullanım alanlarına yönelik farklı modellerle de karşımıza çıkıyor. Bu drone modellerinden birisi de yarış drone'ları. Bu özel dronelar, ufacık boyutlarına ve ufacık pervanelerine rağmen saatte 100 kilometreyi aşan hızlara ulaşabiliyorlar.

Yarış drone'larının ulaşabildikleri hızları duyan bizler de elbette rahat durmadık. 'Orta sınıf arabamız', ülkemizde 4 milyon TL'lik fiyat etiketiyle satılan elektrikli Porsche Taycan Turbo S'i altımıza aldık ve bu canavar otomobili kendisinden kat kat küçük DJI FPV COMBO yarış drone'unu kapıştırmak üzere pistin yolunu tuttuk.

Porsche'un gözünden yaş geldi:

Drag yarışı porsche vs drone

Drag yarışı tarzında yaptığımız bu yarışların ilkinde DJI'ın drone'u, yalnızca 2,8 saniyede 0'dan 100 kilometre hıza ulaşabilen Porsche Taycan Turbo S'i açık ara farkla geçmeyi başardı. Öyle ki Porsche, elde ettiği yenilgi sonrasında muhtemelen pistten kendi kendine hızla uzaklaşmak istedi. Ama biz Porsche'u ikna ederek bir kez daha yarışmasını sağladık.

Ama ikinci yarışta da Porsche'nin yüzü gülmedi. Drone, bitiş çizgisine ulaştığında kendisini halen ona yetişmeye çalışan Porsche'a doğru çevirerek etrafında bile dönmeye başladı. Ama yine yılmadık, Porsche'un motor ayarlarını yaptık ve yeniden başlangıç çizgisindeki yerimizi aldık. Bu seferse drone yarışa başlayamadan elendiğinden turumuz iptal oldu. Dolayısıyla üçüncü yarışımızı tekrarladık.

Porsche Taycan Turbo S'e kafa tutan, hatta araç normal moddayken dalga geçer derecede ezip geçen FPV drone'ların geneli hakkında bir uzman ağzından daha fazla bilgi almak ve son yarışımızın kazananını öğrenmek için yukarıdaki videomuzu seyredebilirsiniz.

8
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
0
0
0