PS3 Oyuncuları, Tamamlanması İmkansız Denen Metal Gear Solid V Görevini Tamamladılar

49
7
6
4
1
PlayStation 3 üzerinden Metal Gear Solid V oynayan oyuncular, önemli bir görevi tamamladılar. Geliştirici ekibin yıllar önce sunduğu bu görev, oyundaki tüm nükleer silahları etkisiz hale getirmeyi içeriyordu. Şimdiyse oyuncular, bu görevi tamamlamayı başararak gizlenen bir ara sahneye erişme imkanı yakaladılar.

Oyunseverler, şu sıralar Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 5'e kilitlenmiş olsalar da ciddi bir oyuncu kesimi, PlayStation 4 ve hatta PlayStation 3'te eğlenmeye devam ediyor. Geliştirici şirketler, yönlerini yeni oyun konsollarına çevirmiş olsalar bile özellikle de fenomen hale gelen oyunlar, eski konsollarda oynanmaya devam ediyor. Şimdiyse PlayStation 3 oyuncuları, efsane oyunlardan bir tanesinde önemli bir gelişmeye imza attılar.

Metal Gear Solid V, pek çok oyunsever tarafından sevilen ve hala da oynanan bir yapım. Oyun, yaklaşık 5 yıl önce PlayStation 3 sahiplerinin de hizmetine sunuldu ve oyuncular, o gün bugündür Metal Gear Solid V'i oynuyorlar. Şimdiyse PlayStation 3'te Metal Gear Solid V oynayan oyunseverler, imkansız denilen bir şeyi gerçekleştirdi. Öyle ki bu oyunda tüm nükleer silahlar etkisiz hale getirildi ve barış sağlanmış oldu.

Metal Gear Solid V

Geliştirici ekip, bundan yıllar önce oyuna bir görev getirmişti. Üstelik bu görev tamamlandıktan sonra da gizli bir ara sahneye geçiş yapılacaktı. Oyunculara tamamlaması için verilen görev de Metal Gear Solid V'teki tüm nükleer silahlardan kurtulmaktı. Oyuncular, yıllardır uğraştıkları bu görevi nihayet tamamladılar. Bu görevin tamamlanması ile birlikte Metal Gear Solid V'in PlayStation 3 sürümünde, hiçbir nükleer silah kalmamış oldu.

Metal Gear Solid V ekibi, bu yan görevi aslında gerçek dünyaya da atıfta bulunarak hazırlamıştı. Çünkü onlara göre dünya giderek daha fazla nükleer silaha ev sahipliği yapıyordu ve bu durumu istemiyorlardı. Yaşanan son gelişmeyle de oyundaki tüm nükleer silahlar işlevsiz hale getirildi ve en azından Metal Gear Solid V dünyası, tüm nükleer silahlardan kurtulmuş oldu. Oyuncular, görevi tamamladıktan sonra da o çok merak edilen ara sahne ile karşılaştılar.

Metal Gear Solid V'teki nükleer silahsızlanmadan sonra gelen ara sahne videosu

Aslına bakacak olursak koyu Metal Gear Solid V hayranları, 2018 yılında bu ara sahne ile karşılaşmışlardı. Oyunun PC sürümünde yapılan bir güncellemede yaşanan hata, bu videoyu ortaya çıkarmıştı. Fakat oyuncuların tümü bu videoya erişemeden hatayı düzelten geliştiriciler, bu gizemli olayı gizlemeyi başarmışlardı. Şimdiyse böyle bir gizeme gerek kalmamış oldu.

Bu arada, Metal Gear Solid V'in nükleer silahsızlanma görevi, sadece PlayStation 3 sürümünde olan bir şey değil. Geliştirici ekip, PlayStation 4 ve PC sürümlerinde de bu göreve yer veriyor. Oyundaki nükleer silahları sayan hayran yapımı bir eklentiye göre oyunun PC sürümünde 19 binden fazla, PS4 sürümünde ise 2.500 nükleer silah daha var. Bir gün bu silahların da yok edilip edilmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Kaynak : https://ag.hyperxgaming.com/article/10623/ps3-players-have-finally-disarmed-every-nuke-in-metal-gear-solid-v
49
7
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
49
7
6
4
1