Puanlamaların Yalan Yanlış Yapıldığı Fark Edilen AnTuTu’ya Yeni Güncelleme

58
3
3
3
1
AnTuTu'nun her zaman doğru sistem puanlaması yapmadığı bilinen bir gerçek, peki uygulama bunun için nasıl bir önlem almayı planlıyor?

AnTuTu, sadece evi olan Çin'de değil, bütün dünyada sıkça kullanılan bir telefon performans programı. Uygulamanın şeffaflığı bazı tartışmaların konusu olsa da AnTuTu'nun sıradan akıllı telefon kullanıcıları için en kolay ve hızlı şekilde telefon performansını değerlendirebildiği bilinen bir gerçek.

AnTuTu, bugün Android için son güncellemesi olan 7.2.6.'yı piyasaya sundu. Güncellemenin açıklamasında ise "Bazı akıllı telefon satıcılarının sistem üzerinde yaptıkları değişiklikler sebebiyle kullanıcıların normal olmayan tecrübelere maruz kalmasına karşı hazırlanmış bir güncelleme" olduğu yer alıyor.

AnTuTu'nun açıklamada direkt bir dil kullanarak bazı kötü niyetli akıllı telefon satıcılarının sisteme müdahale ederek cihazın normalde alması gerekenden farklı bir benchmark skoru aldığını ifade etti. Bu duruma karşı kullanıcıların AnTuTu'nun sadece bir referans noktası olduğunu unutmamalarını ve üçüncü parti uygulamalar kullanırken eriştikleri bilgilere karşı daha ihtiyatlı davranmalarını tavsiye ediyoruz.

Meizu Note 9'un benchmark skoru için çıkan olayları da hatırlamak gerekiyor. Şirketin telefonun 180.000 üzerinde puan alacağını garanti etmesinden sonra gelen AnTuTu 7.2.5 güncellemesinde Note 9, 179,700 puana ulaşabilmişti.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/03/12/antutus-system-tampered/
58
3
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
58
3
3
3
1