Qualcomm, Fiziksel Ekranları Hayatımızdan Çıkaracak Akıllı Gözlük İşlemcisi Snapdragon XR1'i Duyurdu [Video]

7
3
1
1
0
Qualcomm, Fiziksel Ekranları Hayatımızdan Çıkaracak Akıllı Gözlük İşlemcisi Snapdragon XR1'i Duyurdu [Video]
Qualcomm, Snapdragon XR1 Platformunu piyasaya sürerek AR pazarını domine etmeye hazırlanıyor. Söz konusu işlemci, akıllı gözlüklere güç verecek ve fiziksel ekranları hayatımızdan çıkaracak.

Qualcomm Snapdragon XR1 platformunu temel alan yeni AR prototipini duyurdu. Platform, donanım geliştiricilerine düşük miktarlarda güç tüketen yüksek performanslı akıllı gözlük ve kulaklık geliştirme imkanı sunacak.

Yeni akıllı gözlük işlemcisi; akıllı telefonlarda ve Windows bilgisayarlar ile uyumlu şekilde çalışabilecek. Qualcomm Başkanı Hugo Swart, basın toplantısında geliştiriciler için yeni XR1'in performans özelliklerini ve kullanım olanakları konusunda bilgi verdi.

Qualcomm, yeni akıllı gözlük işlemcisi ile çalışan bir prototipin videosunu da yayınladı:

Qualcomm Snapdragon XR1 AR platformu, önceki nesle göre sistem gücünü yüzde 30 daha az kullanarak düşük güç tüketimi sağlıyor. Ayrıca Qualcomm Microsoft partnerliği ile Qualcomm Snapdragon X1’in daha hızlı yaygınlaşacağını da söylüyor.

Akıllı gözlüklerin en önemli olayı olacak artırılmış gerçeklik teknolojisi; herhangi bir bilgisayarın başına oturduğunuzda size sanal ekranlar sunabilecek. Bu sanal ekranların oluşmasını ve yönetilmesini de XR1 gibi platformlar sağlayacak. 

Geliştiricilerin bu işlemciye sahip olacak gözlüklerde çalışacak Windows uygulamaları tasarlamaları gerekecek. İşte bu aşamada devreye girecek Microsoft ASP.Net'in henüz nasıl bir programlama deneyimi sunacağı bilinmiyor. 

Diğer taraftan Qualcomm Snapdragon XR platformuyla,  daha zengin grafikler ve daha yüksek performans ile veri aktarımı yapılabilecek. Söz konusu işlemci, 5G destekleyen telefonlardan PC’lere kadar birçok cihazda kullanılabilecek. İlerleyen yıllarda geliştirilecek uygulamalarla Qualcomm, AR pazarında kendine sağlam bir yer hazırlamış gibi duruyor.

Kaynak : https://venturebeat.com/2021/02/23/qualcomm-launches-xr1-ar-smart-viewer-platform/
7
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
1
1
0