Huawei'den Sonra Realme de Kendi İşletim Sistemini Geliştirecek

33
8
4
2
1
Geçtiğimiz yıl Oppo’dan ayrılan Realme, kendi işletim sistemini geliştirmeye hazırlanıyor. Şirketin yeni işletim sistemi hakkındaysa henüz çok fazla detay bilinmiyor.

Bu sıralar giderek alevlenen Amerika-Çin savaşında her geçen gün yeni bir hamle yapılıyor. Adeta taktik savaşlarına dönen çekişmede büyük yaralar alan Çinli Huawei, geçtiğimiz günlerde kendi işletim sistemi olan HarmonyOS’u resmi olarak duyurmuştu. Amerika’ya ilk sağlam darbeyi vuran Huawei’nin ardından şimdi de bir diğer Çinli firma Realme kendi işletim sistemini geliştireceğini duyurdu.

Daha geçtiğimiz yıl Oppo’dan ayrılarak kendi başına bir şirket haline gelen Realme, sektörde emin adımlarla yürüyor. Fiyat-performans kategorisi cihazlarıyla göz dolduran Realme, cihazlarında şimdiye kadar Oppo’nun Color OS’unu kullanıyordu. Çinli şirket, yeni işletim sistemini geliştirmesindeki en önemli sebebin hayranlarının istekleri olduğunu söyledi. Yeni işletim sistemi hakkında henüz resmi açıklamalar bulunmasa da ortaya atılan bazı iddialar var. 

Realme OS, Anroid Q Tabanlı Olabilir

Realme OS

Realme OS ile ilgili detaylar henüz bilinmiyor. Ancak şirketin yeni işletim sistemini bu yılın sonlarında ya da 2020’nin başlarında kullanıma sunması bekleniyor. Hangi Realme cihazlarının bu sürümü destekleyeceği de bilinmezler arasında yer alırken yeni işletim sisteminin Android Q tabanlı olabileceği söyleniyor fakat bunun hakkında da henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Realme OS, OnePlus’ın yalnızca akıllı telefonlar için geliştirilmiş olan Oxygen OS işletim sistemi gibi Android sisteminin özelleştirilmiş bir versiyonu mu, yoksa tamamen bağımsız yeni bir işletim sistemi mi olacağı da oldukça merak ediliyor. Şirket CEO’su Sheth, geçtiğimiz Nisan ayında bir basın konferansında “stok” Android deneyiminin pek doğru bir tercih olmadığını, cihazlarında Android ile geliştirilmiş daha üst düzey yazılımlar sunmayı hedeflediklerini söylemişti. Yani bu konuda Android'e yeşil ışık yakmış olabilir.

Realme, 20 Ağustos’ta yapacağı konferansta 48 megapiksel kameraya sahip cihazı Realme 5 Pro’yu tanıtacak. Çinli şirketin bu tanıtımda yeni işletim sistemi hakkında daha fazla detaydan bahsedebileceği tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/realme_is_working_on_its_own_os_coming_by_the_end_of_the_year-news-38656.php
33
8
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
8
4
2
1