Roma İmparatorlarının Gerçekte Nasıl Göründüğü, Yapay Zeka ve Photoshop ile Ortaya Çıkarıldı

93
56
21
6
5
Daniel Voshart, yapay zeka ve photoshop becerilerini kullanarak 54 Roma İmparatoru'nun gerçekte nasıl göründüğünü ortaya çıkardı. Tahmin edebileceğiniz gibi görseller, imparatorların gerçek görüntülerini ancak tasvir edebiliyor.

Zamanının en büyük imparatorluklarından biri olan Roma İmparatorluğu, günümüze birbirinden muhteşem eserler bıraktı. Bugün, Roma İmparatorluğu’nu hem bıraktığı mimari eserlerden hem de binlercesi bulunan heykel ve büstlerden tanıyıp, yorumlayabiliyoruz. Peki, birbirinden ünlü Roma İmparatorları’nın gerçekte nasıl göründüğünü hiç merak ettiniz mi?

Tasarımcı ve görüntü yönetmeni olan Daniel Voshart, yapay zeka ile Photoshop becerisini bir araya getirerek Roma İmparatorları'nın gerçekte nasıl görünüyor olabileceklerine ışık tuttu. İnternette yer alan ve Roma İmparatorları'na ait 800 büst resmini bir araya getiren Voshart, daha sonra ise Artbreeder adlı sinir ağı aracını, Photoshop’u ve tarihsel araştırmalar sonucu elde ettiği verileri kullandı.

Roma İmparatorları'nın büstleri ve yapay zeka-photoshop çalışmasındaki sonucu

roma imparatoru

Milattan önce 27 ile milattan sonra 285 yılları arasında yaşamış 54 Roma İmparatoru'nu mercek altına alan Voshart, büstlerin doğaları gereği sanatsal yapılar olduğunu, yine de büstlerden ve madeni paralardan elde ettiği görsel veriler ile mümkün olan en gerçekçi sonuçları ortaya çıkardığını belirtti.

yapay zeka roma imparatorları

Tahmin edebileceğiniz gibi Roma İmparatorları'nın heykellerini yapan heykeltraşlar, gerçekçilikten ziyade sanatsallığa ve görsel güzelliğe önem vermişlerdi. Voshart, tam da bu nedenle büstlerden gerçek bir insan yüzü çıkarmanın çok da kolay olmadığını ifade ediyor. Günümüze kadar ulaşmış bir büstü bulunmayan imparatorları tasvir etmek için ise madeni paralardan yardım aldığını ifade ediyor.

Roma İmparatorları'nın gerçekte nasıl görünüyor olabileceğini gösteren çalışmalar

Augustus, MÖ 27 - MS 19

augustus

Tiberius, MÖ 14 - MS 37

tibarius

Caligula, MÖ 37 - MS 41

caligula

Claudius, MÖ 41 - MS 54

claudius

Nero, MÖ 54 - MS 68

nero

Kaynak : https://voshart.com/ROMAN-EMPEROR-PROJECT
93
56
21
6
5
Emoji İle Tepki Ver
93
56
21
6
5