'Sağlıklı' Okyanuslar İklim Değişikliğine Bazı Çözümler Sunabilir

15
2
1
1
0
'Sağlıklı' Okyanuslar İklim Değişikliğine Bazı Çözümler Sunabilir
Uçsuz bucaksız mavilikleriyle okyanuslara hayran olan ve sahillere yakın yerlerde yaşamaktan hoşlanan pek çok insan var. Yeni yapılan araştırmalara göre okyanuslar, iklim değişikliğine bazı çözümler sunabilir.

Sahilde yaşamak bir rüya gibi görünebilir. Ancak uzmanlar artık dünyanın hiçbir parçasının iklim değişikliğinin etkilerinden kurtarılamayacağını söylüyor ve kıyı mülklerini satın alma konusunda uyarıyor. Kıyı bölgeleri 214 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor ve Avrupa Birliği'nin gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 43'ünü oluşturuyor.

Bu yılın mayıs ayında yayınlanan, okyanuslarla ilgili mavi ekonomi veya etkinlik hakkındaki son AB raporu, bu alandaki sürdürülebilir ticaretin ekonomik potansiyelinin arttığını gösteriyor. Isınan okyanusların etkisi hakkındaki en son Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) raporu, tüm sektörün şu anda risk altında olduğunu gözler önüne seriyor.

Sağlıklı okyanuslar, aşırı ısının çoğunu içerisine hapsederek sürdürülebilir gıda ve yenilenebilir enerji sağlayabilir ve iklim değişikliğine bazı çözümler sunabilir ancak araştırmalara göre, okyanusların sağlıklı kalması için küresel ısınmanın belli bir seviyenin altında seyretmesi gerekiyor. Küresel ısınma daha yüksek boyutlara ulaştığı takdirde okyanusları da kaybetme riskimiz bulunuyor.

Kaynak : https://www.euronews.com/2019/09/25/healthy-oceans-can-provide-solutions-to-climate-change
15
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
1
1
0