Samsung Galaxy A51, 5 MP Makro Kamerayla Geliyor

37
20
7
7
4
Samsung, farklı segmentleri kapsayan çok sayıda akıllı telefondan oluşan bir ürün grubu geliştirmeye devam ediyor. Firmanın üzerinde çalıştığı telefonlardan Galaxy A51’in 5 MP makro kameraya sahip olacağı ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarındaki rekabette konumunu kaybetmek istemeyen Samsung, pek çok farklı segmentte ürünler çıkararak müşteri portföyünü geniş tutmaya çalışıyor. Firmanın şu anda üzerinde çalıştığı Galaxy S10 Lite, Galaxy Note 10 Lite, Galaxy A91 ve Galaxy A51 yer alıyor. 

Son dönemde sık sık haberlere konu olan Galaxy A51, yakın zamanda Kore telif ofisi kayıtlarında karşımıza çıkmıştı. Şimdi telefonun bir başka özelliği daha doğrulandı. Bu özellik kamerayla ilgili.

Samsung Galaxy A51’e makro kamera 

samsung galaxy a51

SamMobile’ın haberine göre, yeni cihazda 5 MP makro kamera da bulunacak. Telefon hakkında ortaya çıkan bilgilerde, Galaxy A51’in dört arka kameralı bir sistemle piyasaya çıkacağı da yer alıyordu. 

İsimden de belli olduğu üzere bu cihaz, Galaxy A50’nin yerini alacak. Firma daha önce Galaxy A9 adıyla dört arka kameralı, geniş açı, ultra geniş açı, derinlik ve telefoto lensleri içeren bir cihaz piyasaya sürmüştü. A9’dan farklı olarak A51’de telefotonun yerini 5 MP makro kamera alacak. 

Diğer üç kamera ise bir değişikliğe uğramayacak. Ana kamera 48 MP olacak, ona 12MP ultrageniş açı sensörü ve 5 MP derinlik sensörü eşlik edecek. Galaxy A51’in daha uygun fiyatlı bir dört kameralı telefon olacağını düşünürsek makro kamera çok daha mantıklı bir seçim gibi duruyor. 

Samsung Galaxy A51’in olası özellikleri

Samsung Galaxy A51

Söylentiler her zaman için yanlış çıkma riskini barındırıyor. Yine de şimdiye kadar ortaya çıkan verilere göre Galaxy A51’den bekleyebileceklerimiz az çok belli. 

  • Ekran: 6,5 inç, Full HD+
  • Ön Kamera: Ortada, üstte (çözünürlüğü belli değil)
  • İşlemci: Exynos 9611 Soc
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 128 GB
  • Batarya: 4000 mAh
  • İşletim Sistemi: One UI (Android 10 üzerine)

Tabii ki bu özellikler değişiklik gösterebilir. Samsung’un son kararırın ne olacağını cihaz resmi olarak tanıtılmadan bilmemiz çok zor. Yine de Samsung Galaxy A51’in ileride de haberlere konu olacağı kesin. 

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/11/23/samsung-galaxy-a51-will-feature-a-5mp-macro-camera/
37
20
7
7
4
Emoji İle Tepki Ver
37
20
7
7
4