Samsung Galaxy A71'e Ait Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

23
2
1
0
0
Samsung’un uzun süreli serilerinden olan, orta segment cihazlarının yer aldığı A serisinin yeni üyesi Galaxy A71’e dair bazı bilgiler ortaya atıldı. Ekran tarafında güçlü olacak olan cihazın donanım tarafında da tatmin edeceği tahmin ediliyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung ile ilgili daha çok var olan ya da çıkacak olan amiral gemisi telefonları gündemi daha çok meşgul etse de bu haberin konusu, şirketin yeni çıkacak olan orta segment telefonu Galaxy A71 olacak.

Güney Kore devinin orta segment bu cihazının render'ları daha önce Steve Hemmerstoffer ve CashKaro tarafından da ortaya çıkarılmıştı. Peki, günümüz amiral gemisi akıllı telefonlara olan benzerliğiyle dikkat çeken bu cihazın özellikleri neler?

Galaxy Note 10 benzeri ekran

samsung galaxy a71

Samsung’un premium cihazı Galaxy Note 10+’un ayak izlerini takip edecek olan Galaxy A71, 6,7 inç Infinity-O AMOLED bir ekrana sahip olacak. Oldukça ince çerçevelere sahip olacak olan akıllı telefonun üst tarafında damla çentik yer alacak. Kıvrımlı ekranı, daha çok amiral gemisi akıllı telefonlarında kullanan şirketin Galaxy A71’de bu detayı atladığı görülüyor.

Galaxy A71’in ön tarafını önceli olan Galaxy A70 ile kıyaslayacak olursak arada çok fazla fark olduğunu söylemek mümkün değil. A70’te yer alan u şeklindeki üst çerçeveye yapışık olan çentiğin, yeni cihazda yerini damla çentiğe bıraktığı görülüyor. Telefonların arka tarafında ise farklılıklar daha çok dikkat çekiyor.

Samsung

Samsung’un A serisi telefonlarının arka tarafında daha çok dikey kamera konumlandırılması yer alsa da bu tasarımdan L şeklindeki kamera konumlandırılması için vazgeçildiği görülüyor. Cihazın arka tarafında yer alacak olan kameralara bakıldığında 48 MP’lik ana kamera, Time of Flight sensörünün eşlik ettiği 12 MP ultra geniş açılı kamera ve 12 MP telefoto kamera görülüyor. Optik yakınlaştırmanın ne seviyede olacağıysa henüz bilinmiyor. Bunlara ek olarak arka tarafta bir LED ışık ve ön tarafta 32 MP ön kamerasının bulunacağı yönünde bilgiler var.

Telefonun alt tarafında USB-C girişi, hoparlör ve 3,5 mm kulaklık girişi bulunuyor. Telefonun sol tarafında SIM kart yuvası bulunurken, sağ tarafındaysa ses açma kapama butonu ve güç düğmesi yer alıyor. Cihazda ayrıca ekrana gömülü parmak izi okuyucu sensör bulunuyor.

Beklenen donanım özellikleri

samsung galaxy a71

Samsung Galaxy A70 ve Galaxy A70s, Snapdragon 675 işlemci kullanıyordu. Qualcomm, bu yongasının henüz bir halefini çıkarmadığı ve muhtemelen 2020’nin başlarına kadar da çıkarmayacağı düşünülürse Galaxy A71’de de Snapdragon 675 kullanılacağını söyleyebiliriz. Ancak Samsung, yeni cihazında performans artışı yaratmak istiyorsa Snapdragon 712, hatta Snapdragon 730 serisi de kullanabilir.

Bunun yanı sıra, Galaxy A71’in gücünü alacağı donanımların 8 GB RAM ve 128 GB dâhili depolama olacağı düşünülüyor. Depolama özelliğinin microSD kartlar ile yükseltilebileceği de beklentiler arasında yer alıyor.

Galaxy A71’in, kutusundan Android 10 ve One UI 2.0 ile birlikte çıkacağı düşünülüyor. Çıkan söylentilere göre, tıpkı selefi gibi A70 de 4.500 mAh değerinde bir bataryaya 25 W hızlı şarja sahip olacak. 5G desteğinin pek de olası görülmediği cihazın 4G LTE bağlantı desteği sunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Duyuru ve çıkış tarihi

Samsung Galaxy A71

Şu an için henüz onaylanmamış olsa da Samsung Galaxy A71’in Şubat ayında düzenlenecek olan MWC 2020’de duyurulacağı düşünülüyor. Bu etkinlikte Galaxy A71’e, daha ucuz olan Galaxy A51’in eşlik edeceği tahmin ediliyor.

Firmanın şu anki stratejisine bağlı kalması durumunda, telefonun ilk olarak Hindistan’da satışa sunulması ve daha sonra Avrupa pazarına açılması bekleniyor. Cihazın fiyatının ise 400 euro (2.500 TL) olması öngörülüyor.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-A71-design-renders-leak_id120564
23
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
2
1
0
0