Samsung’un 120 Hz Ekran Desteğine İşaret Eden Yeni Güncellemesi

18
12
3
2
1
Akıllı telefonların ekran yenilenme hızı her geçen gün artıyor. Samsung da sonunda bu furyaya katılacak gibi gözüküyor. Yeni gizli ayarlara göre Samsung, 120 Hz ekran yenilenme oranına sahip akıllı telefonlar üzerinde çalışıyor.

120 Hz ekranlı akıllı telefonlar teknik olarak çok da yeni değiller, Razer ilk 120 Hz ekranlı telefonları birkaç yıl önce piyasaya sürmüştü. Fakat bu özellik diğer akıllı telefon üreticilerinden pek de talep görmemişti. OnePlus 7 serisi 90 Hz OLED panellerle gelirken Google Pixel 4 de benzer özellikte bir ekranla gelmişti. Yine de Razor ve Asus dışında 120 Hz ekran paneli kullanan firma olmamıştı. 

İronik bir şekilde Samsung, diğer akıllı telefonlarda kullanılan yüksek yenilenme oranına sahip ekranların çok ciddi bir kısmının da üreticisi konumunda bulunuyor. Firmanın 2019 yılında çıkardığı telefonlar arasındaysa bu teknolojiye sahip olan bir ürün bulunmuyor. Görünüşe göre bu durum gelecek yıl değişecek. 

samsung güncelleme

Samsung Galaxy Note 9’un Android 10 beta güncellemesinde yer alan gizli ayarlar içerisinde, 60 Hz ile 120 Hz arasında geçişi sağlayan bir seçenek olduğu ortaya çıktı. Şu andaki donanımlarda bu seçeneği kullanmak tabii ki bir etki yaratmıyor. Bu özelliğin gelecekteki telefonlarda 120 Hz yenilenme hızı göreceğimizin işareti olduğu söyleniyor. 

Ice Universe’ün paylaştığı görüntülere göre ayarlar menüsüne girdiğinizde cihazın üç farklı ayarı olduğunu görüyorsunuz. Bu ayarlara göre telefon ya mümkün olan her an 60 Hz’de, ya mümkün olan her an 120 Hz’de ya da ikisi arasında geçiş yaparak çalışıyor. Bir diğer Twitter kullanıcısı da ayarları İngilizce olarak paylaştı. Bu ekran görüntüsünde de 120 Hz seçeneği net şekilde görülüyor.

Samsung’un ilk 120 Hz ekran yenilenme hızına sahip telefonunun hangisi olacağı bilinmiyor. Her ne kadar zaman Güney Koreli firmanın yeni teknolojileri ilk olarak daha orta seviye telefonlarda denediğine şahit olsak da bu ekran panellerini ilk kez Samsung Galaxy S11 ile görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/11/20/samsung-120hz-display-android-hint/
18
12
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
18
12
3
2
1