10
3
1
0
0

Her segmentte telefon üretmesiyle bilinen ve son zamanlarda kullanıcıların büyük gözdesi haline gelen Samsung'un orta segmentte iddialı bir yere sahip olan telefonu Galaxy A71 elimize geçti. Bulunduğu fiyat bandında üst düzey özellikleri kullanıcısına sunan Samsung Galaxy A71, aynı zamanda bir noktada fazlasıyla iddialı bir çıkış yaptı: batarya. İsterseniz sözü daha da fazla uzatmadan telefonun incelemesine geçelim.

Genel görünüm

Samsung Galaxy A71

İlk bakıldığı andan itibaren 'orta segment' bir telefon hissi vermeyen ve ele alındığı zaman elinizde bir amiral gemisi olduğunu düşündüren A71, arkasında bulunan dörtlü kamera modülünün yanı sıra çentiksiz geniş ekranıyla da bu hissiyatı tamamlıyor. Arka taraf plastik olsa da prizma efektiyle telefona farklı bir hava katıldığını belirtmekte fayda var.

Kamera

Samsung Galaxy A71

Ana kameranın haricinde geniş açı, makro lens ve derinlik sensörünü bünyesinde barındıran Samsung Galaxy A71, gündelik fotoğraf ihtiyaçlarınızı başarıyla karşılayacak bir telefon. Tabii ki fiyat aralığına göre bir amiral gemisi performansı beklemediğimiz telefonun kamerasını kendi kulvarında değerlendirdiğimizi de hatırlatalım.

Kamera denince başka bir konu da düşük ışık performansı olarak ortaya çıkıyor. Bu noktadaki sorularımıza cevap olabilecek en büyük kaynaklardan Lütfi'nin yorumlarına dayanarak telefonun düşük ışıkta performanstan ödün verdiğini ve renkleri biraz da olsa birbirine karıştırmaya başladığını söyleyebiliriz.

Ön kameraya geldiğimizdeyse telefonun ortasına, delik ekran içerisine konumlandırılmış bir kameradan söz etmek mümkün. 32 MP çözünürlüğündeki bu kameranın da başarılı işlere imza attığını da test ettik.

Performans

Samsung Galaxy A71

Akıllı telefonlarda olmazsa olmaz noktalardan bir diğeri de performans olarak karşımıza çıkıyor. Samsung Galaxy A71, 8 GB'lık RAM'inin yanı sıra Snapdragon 730G işlemcisiyle birlikte mevcut oyunları oynatabiliyor ve gündelik işlerinizi rahatlıkla hallediyor. Telefonun ilgi çekici noktalarına değinmemiz gerekirse ekrana gömülü bir parmak izi okuyucusu bizleri karşılıyor ve günümüzdeki telefonlarda görmeye alışık olmadığımız 3,5 mm'lik kulaklık girişini telefonun alt kısmında görebiliyoruz.

Batarya

Samsung Galaxy A71

Samsung'un büyük bir iddiayı ortaya koyduğu ve 'insan kadar güçlü bataryası var' dediği Samsung Galaxy A71, gerçekten de hakkını veriyor diyebiliriz. 10 dakikalık PUBG deneyimimiz sonucunda %89 seviyesinden %87 seviyesine gerileyen batarya oranı da bunun bir kanıtı niteliğinde oldu. Son olarak derecemiz ofiste kaldığı için telefonun sıcaklığını maalesef ölçemediğimizi ancak dışarıdan dokunduğumuzda hatırı sayılır bir ısınmanın olmadığını da belirtmekte fayda var.

Samsung Galaxy A71 teknik özellikleri:

Samsung Galaxy A71

  • Ekran: 6,7 inç FHD+ sAMOLED (Infinity-O Display)
  • İşlemci: 8 çekirdekli Snapdragon 730G (2,2 GHz + 1,8 GHz)
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 512 GB'a kadar microSD kart destekli 128 GB dahili depolama
  • Arka Kamera: 64 MP (f/1,8) + 12 MP (f/2,2)+ 5 MP (f/2,2)+ 5 MP (f/2,4)
  • Ön Kamera: 32 MP (f/2,2)
  • Batarya: 25 W hızlı şarj destekli 4.500 mAh 
  • Bağlantı: 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, VHT80, Bluetooth v5.0 2 Mbps'e kadar LE)
  • İşletim Sistemi: Android 10
  • Renkler: Prizma Siyah, Prizma Mavi, Prizma Gümüş
  • Boyutlar: 163,6 x 76,0 x 7,7 mm
  • Ağırlık:  179 gram

Fiyat

Orta segmentte başarılı bir performans sergileyen Samsung Galaxy A71, Samsung'un resmi sitesinde 3.799,00 TL'lik bir fiyatla karşımıza çıkıyor. Fiyat konusu her zaman tartışmalı bir konu olduğu için bu kısımdan sonrasını sizlere devrederek sizin fikirlerinizi merak ediyoruz. Sizce incelediğimiz Samsung Galaxy A71, neredeyse 3.800 TL'lik fiyat etiketinin hakkını veriyor mu ya da böyle bir bütçeniz varsa Samsung Galaxy A71'i tercih eder miydiniz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

10
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
3
1
0
0