8
2
1
0
0

New York’taki Galaxy Unpacked etkinliğiyle eş zamanlı olarak, İstanbul’da düzenlenen resmi etkinlikten bildiriyoruz. Türkiye’de cihazı ilk kez deneyimleyen Webtekno, sizin için detaylı bir ön inceleme hazırladı.

Samsung, bu yıl ilk kez iki farklı Note cihazıyla karşımıza çıktı. Abi kardeş olarak gelen Note10 ve Note10+ arasında teknik olarak çok büyük farklar yok. Ayrıca boyutlar haricinde, tasarım olarak ikiz olacak kadar yakın olduklarını söyleyebiliriz. Cihazın en dikkat çekici özelliklerinden birisi ise yeni S Pen.

Tasarım:

note 10

Note10 ailesi, birbirinin tasarım açısından tek yumurta ikizi olan iki modelle geldi. Note10 ve Note10+ arasındaki boyut farklılıkları dışında önemli bir fark bulunmuyor. Samsung, renk seçenekleri konusunda toplamda 3 alternatife sahip. Siyah ve beyaz kendi sevenlerine hitap edecek nötr tonları temsil ederken, renk geçişli kasa bize bir yerlerden tanıdık geliyor.

Samsung renk geçişli kasa için her ne kadar farklı tonlar kullansa da Huawei’nin P30 ailesinden biraz alıntı yapmış. Arka kameraların duruşuna baktığımızda ise bu alıntının birazla sınırlı kalmadığını görüyoruz. Dikey ve sol üstte duran kameralar, yine Huawei’ye göz kırpıyor.

note 10

Ekran gövde oranı konusunda son yıllar çok çok iyi bir gelişme kaydeden Samsung, Note10 ailesinde bu oranı %9X’e çıkardı. Infinity-O ekranlarla birlikte ekran içerisine gömülen ön kameralar, daha geniş bir görsel deneyim sunuyor. Ön kameranın Galaxy S10 ailesinde olduğu gibi sağ üst köşe yerine tam ortada ve üstte yer almaları, simetri takıntısı taşıyanların hoşuna gidecektir.

Ekran:

note 10

Her iki cihazın en büyük farkı ekran çözünürlükleri. Burada detaylı olarak verdiğimiz özelliklere baktığınızda, arada çözünürlük farklı olduğunu görüyorsunuz. Bu fark, genel kullanıcı tarafından çok hissedilecek düzeyde değil. Hatta ilk amiral gemisi Note10 olacak bir kullanıcı, bu farktan zerre rahatsız olmayacaktır.

Ancak profesyonel düzeydeki kullanıcılar, 4K videolar çekenler ve izleyenler, yüksek grafik gereksiniminde olan uygulamalar kullananlar çözünürlük farkını hissederler. Yine de Note10, abisinden düşük olan ve artık orta seviye amiral gemilerinde bulunan çözünürlükle bile sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

Boyutlar ve tek elle kullanım:

note 10

Galaxy Note10 ailesi, sınıfının en büyük ekranına ve gövdesine sahip. Çerçevelerin son derece küçülmüş olması, ekran deneyimini arttırıyor. Ancak iş boyutlara geldiğinde, tek elle kullanım konusu muallakta bırakıyor. Küçük el ve parmaklara sahipseniz tek elle cihaz sizi biraz zorlayabilir. 

Elbette Note serisinin kullanıcılarının ana tercih nedeni tek elle kullanım kolaylığı değil. Ancak boyutların ortaya çıkardığı bir sorun daha var. Cihazı taşımak da bir süre sonra çileye dönüşebiliyor. Eğer cebinizde kendini fazlasıyla belli edecek bir cihaz sorun değilse, çantayla telefon taşıyorsanız güzel bir tercih olacaktır.

Ön ve arka kamera konusu:

note 10

Samsung kamera konusunda yaptığı iyileştirmelere Note10 ailesinde de devam etti. Hem Note10 hem de Note10+, 3'er arka kameraya sahip. 12 MP ana sensörde yer alan değişken diyafram, mobil fotoğrafçılığı profesyonel kameralara bir adım daha yaklaştırıyor. Arkadaki ana arka kamera sensöründe yer alan f/1,5 - f/1,8 - f/2,4 diyafram açıklığı, düşük ışıkta yüksek performans sağlıyor.

Arkada ikincil olarak yer alan 16 MP çözünürlüğündeki geniş açı sensörü, ana sensörle birlikte Galaxy S10+'takine yakın bir deneyim sağlıyor. Üçüncül olan yine 12 MP'lik sensör ise f/2,1 diyafram açıklığına sahip ve telefoto lens görevi görüyor. Samsung'un yakınlaştırma konusunda 50x zoom sunan Huawei P30 Pro'ya yaklaştığını, ancak yakalayamadığını söyleyebiliriz.

Cihazlarda bulunan tek ön kamera ise 10 MP'lik çözünürlüğe sahip. Dual Pixel, 4K UHD video kayıt desteği, derinlik sensörü bulunan bu kamera ile özçekimlerde gün ışığı en büyük dostunuz. Yine de düşük ışık için f/2,2'lik diyafram açıklığı yeteri kadar işe yarar görünüyor. Düşük ışık konusundaki tüm detayları, YouTube kanalımızda yayınlanacak detaylı incelemede Lütfi'ye bırakıyoruz.

Performans:

note 10

Her iki cihaz da Türkiye'de standart olarak yeni Exynos 9825 işlemci yongasıyla satışa sunulacak. Bu yonga, cihazın yurtdışı versiyonunda bulunan Snapdragon 855'ten bir tık geride kalsa da oldukça işlevsel. CPU performansı maksimum 2,74 GHz olan yonganın performansa olan etkisini detaylı incelemede aktaracağız. Şimdilik uygulamalar arasında geçiş, açılış ve kapanış süreleri oldukça ideal bir noktada görünüyor.

Tüm bunlar dışında cihazın performansı kullanıcıları kesinlikle yanıltmayacak kadar üst düzeyde olacaktır. Bu konuda tercih tartısında yer alacak tek detay, cihazın fiyatı.

Sonuç: Galaxy Note10 ve Note10+ bu fiyata değer mi?

()

Galaxy Note10 (256 GB) 9.899 TL, Galaxy Note10+ (256 GB) ise 11.399 TL başlangıç fiyatlarıyla karşımıza çıktı. Eğer bir amiral gemisine ihtiyacınız varsa ve bütçeniz, bu gideri karşılamaya uygunsa cihazı tereddüt etmeden satın alabilirsiniz. Ancak ilerleyen aylarda hem iPhone 11 hem de Huawei Mate 30 tanıtılacak ve rekabet kızışacak.

Kızışan rekabet ve muhtemel pazar koşulları Note10 ailesinin fiyatlarında bir miktar da olsa düşüşe neden olacaktır. Dolayısıyla eğer amiral gemisi almak istiyor, Note10 için bütçenizi zorlayacağını düşünüyorsanız biraz daha bekleyebilirsiniz. 

Samsung Galaxy Note10 ailesi müşterilerini memnun edecek tasarım, performans ve özelliklere sahip. Gerek dolar kuru, gerek 10 bin TL bandına yaklaşan psikolojik baraj sizi yormayacaksa tavsiye ederiz. Ancak bütçeniz yeterli değilse, Galaxy S10 ailesinden bir üyeyi de tercih edebilirsiniz. 

Gelişmelerden daha hızlı haberdar olmak için Webtekno mobil uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz:

8
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
0
0