Samsung Galaxy S20 Ultra ile Uzay Fotoğrafçısı Olabileceğinizi Biliyor muydunuz?

76
4
3
2
1
Samsung, hazırladığı bir blog yazısı ile Galaxy S20 Ultra'yla nasıl uzay fotoğraflarının çekilebileceğini anlattı. Samsung tarafından yapılan açıklamalarda, şirketin iki çalışanının Galaxy S20 Ultra'yı kullanarak ne kadar kaliteli görüntüler yakaladıklarına da değiniliyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefon sektörünün öncü isimlerinden bir tanesi. Şirket, özellikle de amiral gemisi akıllı telefonlarıyla kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarıyor. Bunun temel nedeni ise Samsung'un amiral gemisi telefonlarının performans ve kamera özellikleri açısından gerçekten beklentileri aşan bir deneyim sunuyor olması. 

Samsung'un piyasadaki son amiral gemisi telefonları, Galaxy S20 serisi. Bu serideki en üst seviye özelliklere sahip olan modelse Galaxy S20 Ultra. Gelişmiş kamera özelliklerine sahip olan telefon, kullanıcılara profesyonele yakın fotoğrafçılık deneyimi sunuyor. Şimdi sizlere, sahip olduğu bir Galaxy S20 Ultra ile astrofotografi konusunda profesyonellere kafa tutan iki Samsung çalışanının hikayesinden bahsedeceğiz.

uzay fotoğrafçılığı

Samsung Mobile Communications Business'tan Hyuck-ki Lee ve Seok-joon Hong, bir Galaxy S20 Ultra'yı kullanarak uzay fotoğrafları çekmeye çalıştılar. Öncesinde de uzay fotoğrafçılığına merak duyan ikili, profesyonel ekipmanlar almak yerine Galaxy S20 Ultra'yla başarılı sonuçlar elde etmeye çalıştılar. Açık konuşmak gerekirse ikili, profesyonel uzay fotoğrafçılarına taş çıkartan çekimler yapmayı başardılar.

Hong, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda fotoğrafçılıkla uzun zamandır ilgilendiğini ifade ediyor. Uzay fotoğrafçılığının kendisi için benzersiz bir deneyim olduğunu söyleyen Hong, bunun sadece bir akıllı telefonla yapılabileceğini hiç düşünmediğini ancak Galaxy S20 Ultra'yla yaşadığı deneyimden sonra fikrinin değiştiğini ifade ediyor. Bir dipnot olarak, bir akıllı telefonla uzay fotoğrafçılığı yapmanın profesyonel ekipman kullanmaktan çok daha ucuz olduğunu hatırlatalım.

Samsung Galaxy S20 Ultra'yla uzay fotoğrafları çekmek için gereken ekipmanlar

Samsung Galaxy S20 Ultra

İki iş arkadaşı, Samsung Galaxy S20 Ultra'yı kullanarak gayet basit bir şekilde uzay fotoğrafı çekiyorlar. Bunun için Galaxy S20 Ultra'nın yanı sıra bir de tripod kullanan uzay fotoğrafçıları, sahip oldukları uzaktan deklanşör ile de çekim anında telefonu titretmemiş oluyorlar. Bu yüzden eğer sizler de Galaxy S20 Ultra'nızı kullanarak uzay fotoğrafı çekecekseniz, uzaktan deklanşör kullanmanız faydanıza olabilir.

Samsung Galaxy S20 Ultra'nın uzay fotoğrafı çekme konusundaki başarısı nasıl?

Samsung Galaxy S20 Ultra

Uzay fotoğrafları çekmek, genelde zahmetli ve hem büyük hem de ağır ekipmanların taşınmasını gerektirir. Ancak Samsung Galaxy S20 Ultra, bu sorunların ortadan kalkmasını sağlıyor. Yaptıkları açıklamalarda bu konuya da değinen Samsung çalışanları, Galaxy S20 Ultra'nın kamerasını kullanarak uzay fotoğrafı çekmenin düşündüğünden çok daha kolay ve rahat olduğunu ifade ediyor.

Uygun ekipmanlarla siz de mükemmele yakın uzay fotoğrafları çekebilirsiniz

Çalışanlarının çektiği uzay fotoğraflarından fazlasıyla etkilenen Samsung, konuyla ilgili bir blog yazısı hazırladı ve mükemmel uzay fotoğraflarının nasıl çekileceğini tüm detaylarıyla anlattı. Samsung, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bazı önemli noktalara değinerek en iyi performansın sağlanabilmesini sağlayan bazı ipuçlarına da değiniyor.

Samsung Galaxy S20 Ultra

  • Samsung'a göre iyi bir uzay fotoğrafı çekebilmek için Ay'ın olmadığı bir geceyi beklemeniz ve yaşadığınız bölgeden uzaklaşarak mümkün olduğunca karanlık bir yere gitmeniz gerekiyor. Samsung'a göre yanınızda el feneri ve yedek pil bulundurmak, istenmeyen olayların yaşanmasını engelleyebilir.
  • Uzay çekimlerine başlamadan önce ekipmanınızı doğru bir şekilde yerleştirmeniz gerekiyor. Bu noktada Galaxy S20 Ultra'nızı tripoda yerleştirin ve hareketsiz olmasını sağlayın. Çünkü hareket, Samsung Galaxy S20 Ultra'nın kamerasının ışığı yeterince ve net bir şekilde alamamasına neden olacaktır.
  • Galaxy S20 Ultra'nın kamera donanımı, doğrudan yıldızları çekmek için tasarlanmadı. Bu yüzden de bazı ayarlamalar yapmanız gerekiyor. Samsung, yapılması gereken önemli bir şeyin, Kamera uygulamasını açıktan sonra Pro moda geçmek olduğunu ifade ediyor.
  • Deklanşör hızını düşürün. Bunun nedeniyse en iyi uzay fotoğrafını çekebilmek için ışığın yeterince alınması gerektiği.
  • Samsung, deklanşör hızını da düşürdükten sonra beyaz dengesinin ayarlanması gerektiğini ifade ediyor. Amatörler için önemli bir ipucu veren şirket, 3500 ila 4500 arasındaki beyaz dengesinin uzay fotoğrafı çekmek için yeterli olacağını ifade ediyor.
  • Samsung'a göre yapılması gereken şeylerden bir tanesi de ISO dengesinin ayarlanması. ISO değerinin yükselmesinin fotoğrafları daha parlak hale getireceğini ifade eden Samsung, fazla parlaklığın parazit ve piksellerde bloklanmaya neden olabileceğini söylüyor.
  • Samsung, kaliteli bir uzay fotoğrafı çekmenin en son adımının ise çekilen fotoğrafın RAW olarak kaydedilmesinden geçtiğini söylüyor. Çünkü bu kayıt uzantısı, görüntüleri ham şekliyle kaydediyor ve bu da RAW uzantılı bir görüntünün, JPG ya da PNG uzantılı bir görüntüden daha fazla düzenlenebileceği anlamına geliyor. 

Samsung

İşte tüm bu tavsiyeleri uygulamak, sadece bir Galaxy S20 Ultra kullanarak mükemmel uzay fotoğrafları çekmenizi sağlayabilir. Ancak kaliteli bir uzay fotoğrafı çekmenin sadece bunlardan ibaret olmadığını, doğru zamanı yakalamak için fazla sabırlı olmanız gerektiğini de unutmamanız gerekiyor. Peki sizin Galaxy S20 Ultra'yla uzay fotoğrafı çekme konusundaki düşünceleriniz nelerdir? Böyle bir şeyi düşünür müydünüz? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://news.samsung.com/global/capturing-the-galaxy-on-galaxy-smartphone-photography-that-shoots-for-the-moon
76
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
76
4
3
2
1