Samsung, Galaxy S7 ve S7 Edge İçin Ağustos Ayı Güvenlik Paketini Yayınladı

28
7
1
1
0
Samsung, Haziran ayında artık 3 aylık güncelleme desteği almayacağını açıkladığı S7 ve S7 Edge modelleri için Ağustos ayı güvenlik paketini yayınladı. Güncellemenin kademeli olarak dağıtımına da başlandı.

Samsung, geride bıraktığımız Haziran ayında akıllı cihazları için üç farklı güncelleme kategorisi oluşturmuştu. Güney Koreli teknoloji devi, yeni sisteme göre en yeni telefonlarına aylık güncellemeler verirken diğer telefonlarına üç ayda bir güncelleme getireceğini açıklamıştı.

Galaxy S7 ve S7 Edge, bu listelerin dışında bırakılarak ve 3 aylık güncelleme destekleri kesilmişti fakat görünüşe göre cihazlar, tekrardan listeye alındı ve Samsung, bu modeller için Ağustos ayı güvenlik paketini yayınladı. Herhangi bir resmi açıklama olmamasına rağmen Samsung'un bu cihazları yanlışlıkla listeden çıkardığı da düşünülüyor.

Ağustos ayı güvenlik paketi neleri içeriyor?

S7 Güvenlik Güncellemesi

Güncellemenin detayları henüz bilinmezken bu cihazların yaşlarını göz önüne alırsak sürümün güvenlik düzeltmelerinden başka bir şey içermesi pek olası gözükmüyor. Samsung’un güvenlik bültenine göreyse Ağustos ayı güvenlik paketi, Google’ın yedi kritik ve birçok yüksek riskli Android güvenlik açığı için yama ve Galaxy cihazlarına özgü tehditler için 17 yeni düzeltmeyi içeriyor.

Galaxy S7 ve S7 Edge için Ağustos güvenlik yaması; şimdilik Fransa, Polonya, İngiltere, Belçika, Avusturya, İrlanda, Portekiz, Yunanistan, Hollanda, İsviçre, Hırvatistan, İtalya, Almanya, İspanya ve diğer birkaç bölgede dağıtılmaya başlandı.

Samsung, yazılım güncellemelerini aşamalar hâlinde yayınladığından güncellemenin hangi tarihte ülkemize geleceği bilinmiyor. Bununla birlikte Ayarlar'daki “Yazılım Güncelleme” kısmının altında yer alan “Güncellemeleri manuel olarak indir” seçeneğine dokunarak güncellemeyi elle olarak kontrol edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.sammobile.com/news/samsung-august-security-patch-galaxy-s7-and-s7-edge/
28
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
7
1
1
0