Samsung, Nesnelerin İnterneti Destekli İlk Akıllı Kapı Kilidini Tanıttı

26
3
2
2
1
Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Samsung, nesnelerin interneti teknolojisini kullanan ilk akıllı kapı kilidini tanıttı. Bu kapı kilidi ile misafirlerinize telefonunuzla kapıyı açabilirsiniz.

Samsung SDS, şirketin ilk nesnelerin interneti (IoT) destekli ve Wi-Fi bağlantılı akıllı kapı kilidini tanıttı. SHP-DR900 model numarasına sahip akıllı kapı kilidi, dahili kablosuz yönlendiriciye bağlanabilen düşük güç tüketimine sahip Wi-Fi çipi sayesinde rakiplerine oranla iki kat uzun batarya ömrü sunuyor.

Samsung’un akıllı kapı kilidi, Wi-Fi ağına daima bağlıdır. Bu sayede kapı kilidini akıllı telefonunuzu kullanarak eş zamanlı olarak açıp kapatabilirsiniz. Üstelik sadece kilidi açıp kapamakla kalmaz, yetkisiz kilit açma denemelerini, gün içinde kilidin kim tarafından açıldığını ve ne zaman açıldığını da kontrol edebilirsiniz.

Samsung SDS, siber korsanlara karşı maksimum önlemi sağlamak için temel SSL/TLS teknolojilerine ek olarak kendi güvenlik teknolojisini de geliştirmiştir. SEAL olarak adlandırılan teknoloji, kapı kilidinde saklanan verileri ve akıllı telefona gönderilen verileri Samsung SDS tescilli bir algoritma ile şifreler. Böylece siber korsanlar kapı kilidine saldıramaz.

Ayrıca SHP-DR900, önceki nesil akıllı kapı kilitlerine kıyasla kullanıcı parmak izlerini daha hızlı ve güvenli bir şekilde taramak için gelişmiş bir parmak izi sensörü kullanmaktadır. Akıllı telefon uygulaması ve parmak izine ek olarak bir şifre, RF anahtar etiketi ve acil durum anahtarı kullanarak da kapı kilidini açabilirsiniz.

Kaynak : https://www.fonearena.com/blog/257545/samsung-smart-door-lock-shp-dr900.html
26
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
3
2
2
1