Samsung, Şelale Ekrana Sahip Bir Akıllı Telefon Üzerine Çalışıyor

22
12
2
2
1
Vivo NEX 3 ve Huawei Mate 30 Pro’da gördüğümüz şelale ekran tasarımı, Samsung’un da ilgisini çekmişe benziyor. Ortaya çıkan patent görüntülerine göre Samsung, şelale ekran tasarımına sahip bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, amiral gemisi akıllı telefonları ile popülaritesini sürekli olarak ileri taşıyan bir şirket olsa da şirketin ürettiği akıllı telefon ekranları da bir hayli iyi iş çıkarmayı başarıyor. Özellikle şirketin baş rakiplerinden biri olan Apple’ın iPhone 11 ekranları için Samsung’u tercih etmesi de bu başarıyı kanıtlar nitelikte.

Samsung, geçtiğimiz haftalarda Galaxy S11’de kullanılacak ekranların daha önceki hiçbir Samsung modeli akıllı telefona benzemeyeceği yönünde bir açıklama yaparak hayranlarını heyecanlandırmıştı. Şirket, bugün Kore Fikrî Mülkiyet Örgütü, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi ve Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü olmak üzere 3 farklı yerde patent başvurusu yaptı. Patentlerdeki görüntüler, şirketin yeni ekran tasarımına sahip bir telefon üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Samsung, şelale ekran tasarımına sahip bir akıllı telefon patenti aldı

Samsung şelale ekran

Güney Koreli şirket, yaptığı üç farklı patent başvurusunda çeşitli görüntüler de yayınladı. Bu görüntülere bakıldığı zaman şirketin şelale ekran tasarımına sahip bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı görülüyor. Çizim şeklindeki görüntüler, patenti alınan akıllı telefonun Galaxy Note 10 gibi köşeli bir yapıya sahip olduğunu bizlere gösteriyor.

Görüntülere bakıldığı zaman ekranın yalnızca bir yanda arkaya kadar ulaştığını görüyoruz ancak bu yalnızca bir çizim olduğu için görüntülerin neyi yansıttığı konusunda kesin bir şeyler söylemek çok zor. Çizimlerde görüldüğü üzere cihazın arkasında da iki adet kamera bulunuyor ve bu kamera sensörlerinin arasındaki boşluğun ise flaş için olduğu düşünülüyor.

Şelale ekran tasarımı Galaxy S11 ile gelmeyebilir

Samsung

Samsung, Galaxy S11 modelinde çok daha farklı bir ekran tasarımı ve daha gelişmiş bir ekran kullanılacağını söylemiş olsa bile şelale ekran tasarımının Galaxy S11 modelinde kullanılmayacağı düşünülüyor. Bunun sebebi olarak ise Samsung’un şelale ekran tasarımını kullanmak için pek acele etmek istememesi görülüyor.

Şelale ekran tasarımı telefona daha şık bir görüntü katıyor olabilir ancak bu ekran tasarımının getirdiği en önemli dezavantajlardan biri de sağlamlık konusu. Şelale ekranlar telefonun şık bir görünüm elde etmesini sağlıyor ancak daha kırılgan bir yapıya sahip oluyor. Samsung’un bu ekran tasarımını amiral gemilerinden önce orta segment bir telefonda deneyebileceği düşünülüyor.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/11/samsung-may-be-developing-a-smartphone-with-waterfall-display.html
22
12
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
12
2
2
1